Cinarefee teşekkür ederim. Bebeğim 10 günlükken kakasında mukuslu kan pıhtısı görmemizle başladı. Buna ek olarak doğduğundan beri aşırı hareketli, uyuyamayan, karnı guruldayan, sesli kaka yapan, sürekli ıkınan-moraran, emzirirken yumruk atan bir bebeğim vardı. Doğduğu gün dahil uyumadı öyle diyeyim 😅elleri sürekli yüzündedir hep bir parçalama hali. Neyse bu kanı doktoruna gösterdim süt alerjisi dedi. Yumurta ve süt ürünlerini 10 günlükken kestik. Margarin ve bulyon gibi türevlerini de tabii. Sonra bebeğimde hiçbir değişiklik olmadı üzerine kötüye gidiş oldu. Allerji uzmanına gitmeye karar verdik. İyi de bir doktordu fakat yanıldı. İyileşme olmayınca çoklu gıda alerjisi teşhisi koydu. Kaka testinde ise gizli pozitif çıktı. Çoklu gıda alerjisi için gizli pozitif düşük kalır. Benden birsürü şeyi kesti gluten, tahin-susam, soya, dana eti, yumurta, süt ürünleri. Bu şekilde de 50 gün kadar diyete devam ettim ancak bebeğimde yine bir düzelme yoktu. Emzirme esnasındaki tavırları giderek şiddetleniyordu. Çocuk doktorumuzu değiştirmekle başladık. Yeni doktorumuz 10 günlükken süt alerjisinin kan ile belirti vermeyeceğini en erken 1,5 aylıkken gelen kanın teşhiste önemli olduğunu, alerjimizin şüpheli olduğunu söyledi. Bunun üzerine bir çocuk alerji profesörüne gitmeye karar verdik. Gittiğimiz alerji uzmanı da herhangi bir düzelme olmaması üzerine ve yaptığı testler sonucunda durumumuzun laktoz intoleransı olduğuna kanaat etti. Çünkü allerjide diyet sonrasında olumlu gidişat gözlenmeli. Bizde olumlu gidişat yok. Laktoz intoleransında yalnızca inek sütüne ve diğer gıdalara değil, benim sütümdeki laktoza da tepki var. Bebeğim de memeye çok düşkün bir çocuk sürekli emer. Ona zarar veren şey benim sütümdeki laktozmuş. Teşhis bu şekilde kondu. Uzun oldu kusura bakmayın. Bebeğim küçük olduğu için diyetimi açmadılar. Üzerine ceviz, fındık, fıstık, narenciye, çiğ domates de yasaklandı. 3. Ay bitiminde hastane ortamında bir kaşık yoğurt yedirilerek test edeceğini söyledi doktorum. Riske etmek istemiyor acil serum takviyesi gerektirebileceğini söyledi.