Sevda6767 Deli etti beni ya:) evde bülbül gibi şakiyan kız test esnasında sorulan bir çok şeye bilmiyorum dedi:)
Zurafa Sevda6767 nerede yapılıyor acaba? Yani görsel olarak mı soruyorlar hiç duymadım.nedir bu zeka testi mi
zeyzey77 Sevda6767 😂😂 çocukların hepsi aynı galiba. Evde bize susmazlar dışarıda sunacakları tutar. Denver testi nerde ve ne kadara yapılıyor
bikerem Sevda6767 denver testi istege bagli yapilmaz,ya da kimse durduk yere denver testi yaptirmaz,psikiyatri uygun girurse yönlendirir,psikiyatriye de gelisimi ile ilgili endiseniz varsa gidilir
Sevda6767 GoGirl açık söylemek gerekirse gelişimini merak ettim:) 37 aylık. En iyi olduğu alanda normal çıktı:/)
Sevda6767 Mdhaaa dayatma?? Pardon ne dayatması… Çok iyi çıkmasını beklediğim yoktu. Zaten merak ettiğim için yaptırdığımi yazmışım. Ama diyelim ki çocuğunuzun matematiği çok iyi normalde ful çekiyor ama deneme sınavı yapılıyor ve çok fazla yanlış yapıyor bu hoşunuza gider mi? Hayır. Neden yapamadı acaba diye biraz sinir olursunuz ama çocuğa sinirlenme olarak değil duruma sinirlenme. Gülmüşüm zaten
Mdhaaa Sevda6767 peki bu merak niye. Siz farketmediniz belki strese girdi belki ilerdeki okul hayatında etkilenecek.
Sevda6767 Zurafa zeka testi değil gelişim testi diye geçiyor. Hastanede gözüme çarptı çocuk gelişimi polikliniği yazıyordu girdim sordum yapıyor musunuz evet ama çocuk psikiyatristinin onay vermesi gerek dedi. Gittim onaylattim yaptırdım. Orda da sebep falan sorulmadı. Merak ettim sadece
Zurafa Sevda6767 peki soru olarak yani sözel mi cocuk konuşarak mı cevap vermesi gerekiyor. Yapılması gereken birşey neden insanlar yadırgamış ki. İnsan cocugunu tanımalı her zaman böyle ilgili olmalı ki ileride başarılı olsun yeteneği keşfedilsin.
Sevda6767 Zurafa ben de anlayamıyorum bazılarını. Basit bir test gidip çocuğun için yaptırıyorsun dayatma deniliyor.ilgisini kuramadım da neyse.. bana sorular sordu kendi giyinebiliyor mu ellerini yikayabiliyor mu bisiklette pedal çevirebiliyor mu kaşık çatal kullanabiliyr mu diye.. kızıma da birkaç şey yaptırdı tek ayak üzerinde durdurdu kalemle çizgi çizdirdi küçük kuplerden kule yapmasını istedi. Bir de birkaç görsel gösterip sordu birkaç kavramın ne olduğunu sordu canim
Sevda6767 Mdhaaa hangi alanlarda iyi hangi alanlarda geri olduğunu bilmek için ve o doğrultuda hareket etmek için olabilir mi acaba?? Çocuk psikolojisinden gayet iyi anlıyorum merak etmeyin. Öğretmenim ben. Stres oluşturacak ortamda yaptırmadım. Okul hayatını neden etkilesin???
Zurafa Biz dışardan cocugumuz üstün zekalı mı yoksa dikkat dağınıklığı mı var bilemeyiz elbet bunları takip etmeliyiz ki çocuklarımız başarılı olsun iyi yapmışsınız
Zurafa Sevda6767 çok güzel bişeymiş gerçekten insan buna göre önlemini alır. Birçok kişi okudugunu anlamadıkları için dikkat dagınıklıgı oldugu için başarılı olamadılar eğitim hayatlarında böyle şeyler bilinmiyordu. oysa bunlar yapılan testlerle önlenebilen durumlar.yakın çevremde dikkat dağınıklığının üzerine giderek başarılı olan insanlar var.
Sevda6767 zeyzey77 bulunduğum yerdeki devlet Hastanesi’nde polikliniği var canım .. aynen benimki de evde dilli ama dışarda sus pus:)
Sevda6767 Zurafa tabii canım böyle imkanlar varken her şeyi erkenden tespit ve teşhis edebiliyorken neden yaptirmayalim. Birkaç sayfalık 3-6 yaş gelişim destek önerileri olan kağıt verdi. Çok güzel tavsiyeler var.
zeyzey77 Sevda6767 Anladım canım sağol. Bizim burda ki devlet hastanesi küçük öyle şeyler yok maalesef
Sevda6767 zeyzey77 aslında bizim hastane de çok büyük sayilmaz görünce ben de şaşırdım. Fırsat ayağıma geldi gibi oldu da girdim valla yoksa aklımda yoktu öyle bir şey:)
Sevda6767 GoGirl yok yok biliyorum ben :) dediğim gibi merak ettim genel gelişimini. Çıkarken de kızıma güldüm bunları bilmiyor muydun diye o da gülerek biliyordum ama söylemedim dedi:) Birlikte güldük:)
zeyzey77 Sevda6767 Dogrudur 🙂 bizim burda çocuk bölümleri hiç yok maalesef. Sadece çocuk hastalıkları doktoru ve çocuk cerrahi var malesef