betulgul Bebeğim 5 aylık oldu mama ile besleniyoruz, ek gıdaya geçicez hangi gıda ile başlamayı , neler vermemi önersiniz ?
bir_melek_annesi betulgul benim bebeğimde 5 ay 1 haftalık bende yeni başladım yoğurtla başlayabilirsin canım ben sebze çorbası yaptım patates havuç kabak çok sevmedi ama biraz yedi, cam rende aldım elma armut şeftali gibi meyvelerden rendeleyip yediriyorum hazır püre almıyorum. Gün içinde arı mama veriyorum günde 1 defa şuanlık böyle :)
MotherOfAlmila betulgul Doktor bize 6 ay bitmeden hic bir sey yok dediginden bu sekilde ilerledik, meme+mama seklinde.. sonra tadimlara basladik. 3 gun kurali ile. Domates ve patlican vermeyin dedi sebze olarak. Bu arada ben pure olarak vermiyorum.
GonulUckun Bende 5 aylıkken başladım çorba suları ve yoğurt verdim şimdi herşeyden veriyorum 3 gün kuraliyla alerjik bir durum olmazsa devam ediyorum
betulgul GonulUckun ne güzell aynı zamanda mamaya devam değil mi? 3 gün kuralını detaylı araştırıcam , teşekkür ediyorum 💐
betulgul bir_melek_annesi doyduğunu hissediyo musunuz sadece tadımlık değil mi , mamaya devam ediyoruz bu arada dimi ? 🙈🙈🎈
bir_melek_annesi betulgul çok vermiyorum canım mesela çorbadan yarım kase bile yemiyo yoğurt 2 yemek kaşığı veriyorum meyvelerden az kesip rendeliyorum acıkınca mamasına devam doyurmuyor yani sadece arı mama tok tutuyo kendi maması gibi
betulgul bir_melek_annesi tamamdır bende denemeye başlıcam yavaştan, cok teşekkür ediyorum ilginiz için 💐
betulgul MotherOfAlmila anladımm bizde de sadece mama verdiğim için ek gıdaya yavaştan geçmemiz gerektiği söylendi, teşekkür ediyorum, püre olarak vermemek o da mantıklı geldi 👏🏻🙏🏻
Gullu666 Meyve sulari veya puresi yogurt pekmez yumurtann sarisi 4 de biri kadar.sekersiz muallebi.doktor bana bu menuyu verdi oyle ilerliyorum.az az veriyoruz.ayi artikca menuye baska seylerde ekliyor.seker ve tuz asla verme dedi salcali yemekler verme dedi.kendi corbanizdan verme bebeginkini ayri yap dedi.kendimizki salcali ve tuzlu oluyo.ama yogurt corblari verebiliriz tuz atmadan bide ben sebze corbasi yapinca icine tavuk suyu koyuyorum cok az.
betulgul Gullu666 ohh ne güzel açıklamışsınız sağolunn💐 cok yerinde kararlar 👏🏻 Denicem cok teşekkür ediyorum
MotherOfAlmila betulgul Daha sonradan sikinti yasamamak adina. Zaten yerken yaninda oluyorsun. You tube da bununla alakali uzman doktorlar da anlatiyor.