Blackcloud @BongomyaPrensi Canım belki yorumlarda çözüm bulanlar olmuştur bir bak istersen bu posta geçmiş olsun.
Yeniann3 NaimeYilmaz bundan 1 2 ay öncesinde böyle krup öksürüğüne yakalandı oğlum. Çok zordu. Bizi gece buluyor hep. Nefes almakta zorlanıyor. Öksürmeyi bile rahat yapamıyor. Bir sürü test yapıldı en sonunda alerji testi yapıldı alerji çıktı. Ama neye olduğu belli değil daha. Alerjiyle bi alakası var mı yok mu bilmiyorum. Ve dün aynısını tekrar yaşadık. Yine kendimizi acilde bulduk. Hava almadan rahatlayamıyor . Nefes alamadığını görünce kendimi çok çaresiz hissediyorum. Kimse nedir neyin nesidir bi açıkla yapmıyor. Ne bu krup ne Deliricem artık 😭
NaimeYilmaz Yeniann3 Bana da alerji testi önerildi ama neye alerjisi olduğu belli olmayacağı için yaptırmadım. Ola ola azalacak diye düşündüm öyle oldu :) Artık başlayacağında anlıyorum ve hastayken asla izole olmasına izin vermiyorum.
minabebek NaimeYilmaz NaimeYilmaz soğuk buhar makinaları var serum fizyolojıği dolapta bırakıp makinayla verebilirsiniz evde gerçekten olucak iş deil çok sıkıntılı ne uyku ne yemek kalıyor huzursuzlukta cabası 😣
Bkttduha NaimeYilmaz bizde de ayni bide geniz eti var çok sık hasta oluyor direk krup biz buhar mskinasi aldik buzluga suyu koyuyorum baya soguyo onu buhar makinasina koyup agzina tutuyorum soguk buhar vermis oluyorum ekstra ilac solumamis oluyo buzlugun önüne goturmekten daha iyi doktorumuz soylemisti direk faydası oluyo
Yeniann3 NaimeYilmaz neden belli olmuyor neye alerji olmadığı? Ya birde bunun üşütmeyle bi alakası yok değil mi? Annem sen üşütüyorsun diyor da
NaimeYilmaz Yeniann3 Krupa enfeksiyon neden oluyor. Enfeksiyon sonucu soluk borusunda ödem oluşuyor. Enfeksiyonlar üşütme ile oluşmaz.
Slmnese Bizde gece aynı belirtileri yaşadık forumda krupla ilgili post ararken buldum bu postu da. Gece ateşi vardı kuru kuru öksürüyor köpek havlaması gibi. Gün içinde doktora götüreceğim bakalım ne diyecek ama buradaki önerileri de yapacağım
Slmnese kupseker doktor bi antibiyotik verdi canım onu kullandık. Öksürünce tıkanmaması için de astım hastası çocukların ağızlarına sıktığı spreylerden verdi iki gün aynı şiddette devam etti şimdi geçti. İki gün ateşliydi tabi krup değil de faranjit olmuş bizim ki.
Selin1234 NaimeYilmaz ventolin serum Fizyolojik ve budacort bunları havamakinesinde dönüşümlü olarak verebilirsiniz büyük ihtimalle alerjik astımı var çocuğunuzda benim büyük kızım dada aynı bekirtiler vardi
erseerse ipekk05 merhAba. Sakin kalmak, serin nemli havada tutmak, öksürüğü geçirmesi için bal gibi şeyler vermemek gerekiyormuş. Ateşi kontrol altında tutmak önemliydi. Buzdolabın kapağını açıp önünde nefes aldırmak öksürük krizinde iyi geliyordu