BabyYoda Bir buçuk aylık bebeğim her emzirmede tek mememden emiyor ve çok çok nadir 10 dakikayı buluyor süresi. Yani normalde ortalama 6-7 dakika emiyor. Günde 7-8 defa çiş 2-3 defa da kaka yapıyor. Ama gel gör ki emzirmeyle alakalı araştırdığım her kaynak tek memede en az 15 dakika emzirmeden bahsediyor. Bebeğin en az 30-40 dakika emmesi söz konusuymuş. Ben neyi yanlış yapıyorum ? Acaba mamaya mı başlamalıyım ?
Kahvedelisi BabyYoda çiş sayısı kaka sayısı gayet iyi aslında kilo alımında da sorun yoksa ben yanlış bir yer göremedim. Bence o bebekle vr sütünüzle alakalı doyduysa bebek nasıl emsin belki cok geliyordur sutunuz yetiyordur
Lulemom BabyYoda zaten çişi yapıyorsa düşünmeye bile gerek yok ki. Bizim de sonra bi kaç gündür 10 dk düştü. Hatta ilkinde sağim bari emmedi dedim. 5 ml bile çıkmadı. Büyüdükçe güçleniyorlar sanırım, bende 15 dk diye biliyorum ama sütü bitiriyo napsın 😄
Emineg35 BabyYoda her bebek 15-20 dk emecek diye birşey yok. Hastanedeki her hemşire bana böyle diye diye beni strese o kadar çok soktular ki ilk aylarım eziyetle geçti. Belki doyuyordur belki yetiyordur. Çiş kaka sayısı gayet iyi. Bebek huzursuz değilse mutluysa hareketleri kısıtlı değilse dert etme. Bellemişler 15-20 dk her memeden emecek demeyi. Aldırma. Mamaya da başlama doktorun sütün yetmiyor yeterli değil derse anca yoksa başlama. Emzir. Sağmakla sütün yeterli süre uzun gelmeyecek
BabyYoda Lulemom kurtlu bebe kafa atıyor mememe. Biraz gazlı da bir bebek onun da etkisi var sanırım ama emerken kesinlikle duygusal olamıyoruz biz oğlumla
BabyYoda Emineg35 Kesinlikle benim de öyle psikolojimi bozdular. Senin memenin ucu yok emziremezsin diyen hemşire bile oldu. İlk 15 gün emzirmek eziyetti bebeğim memeyi tutamıyordu sonra sonra damağı gelişti çenesi kuvvetlendi kendisi çıkardı mememin ucunu. Doğum kilosu 3400 güncel kilosu 5. En son bir aylıkken gittiğimde gelişimi iyi demişti doktor ama o zaman 5 değil 10 dakika emiyordu. Şimdi 5 e düşürdü 🤷🏻♀️
Zeyneptoprak BabyYoda Her bebek farklıdır canım sütün hızlı geliyosa tek memede 10 dakika iyi bence kilo alımına jyiyse takılma
Emineg35 BabyYoda olabilir canım. Benim bebeğim 2650 doğdu. Çok küçüktü ememedi. Hemşireler yüzünden o kadar zorladım ki çocuğu emsin diye. Şimdi komple memeyi bıraktı. Sağıp veriyorum. Gelişimi iyiyse dk önemli değil.
Palet0056 BabyYoda bez sayısı yeterli aylık kontrolde kilo alımı da iyiyse mamaya başlamana gerek yok bence. Ama bi tavsiye iki göğüsten emzirmeye çalış sonrasında biri diğerinden büyük oluyor maalesef 🙊
Palet0056 BabyYoda sonrası daha kötü oluyor hangi elinizi kullanıyorsanız onun zıttı memeyi mi alıyor bebiş ☺️
Palet0056 BabyYoda hep aynı o zaman daha yol uzun ikisine alıştırmaya çalışın karnı doyuyordur büyük ihtimal ile bu özellikle sizin için 😂
Alpbeybi BabyYoda benim bebeğim nerdeyse doğduğundan beri her seansta tek meme emip doyuyor. 10-15 dk max. Sadece anne sütü çünkü kilo alımı, bez sayısı, gelişimi iyi. İnternetteki bilgiler genel geçerdir, her bebek özeldir. Bu sebepten mamaya başlanmaz