Bella_Karsavuran Kızlar kızım 9 aylık olacak 13de. Yoğurt sevdiği için yoğurtlu çorbalar da yiyor baharat olarak nane çok az kullanıyorum tuz hiç bir şekilde daha kullanmadım. Meyve sebze püreleri ve s yiyor. Çevredekiler biz her şeyi verdik azar azar kendi yediklerimizden tuzlu tuszuz sende ver diyorlar fakat cesaret edemiyorum bide antibiyotiğe alerji oldu daha önce baya zor bir donem geçirdik hala tam atlatmış değil ne yapsam siz neler yediriyorsunuz? Normal yediklerimizden baharatlı ve s ayırt etmeden verilir mi?
TheBaby Bella_Karsavuran Antibiyotik içinde penisilin varsa penisiline alerjisi olmuştur. Mutlaka bunu bi netleştirin. İçinde penisilin olmayan antibiyotiklet veriyorlar belirtince durumu. Ben yaşadım çünkü biliyorum. Evet tadım herşeyi tattırabilirsiniz yaşına uygun. Tuzlu tuzsuz fark etmez. Vücudun tuzada ihtiyacı var.
Woody Bella_Karsavuran 1 yas sonrası kendi yediklerinizden verebilirsiniz 9 Ayda aynı tencereden yiyorduk. Biz tuzu baharatlı tabagimizda ekliyorduk
Bonnusimo Bella_Karsavuran kızım 9 aylıkken ek gıda reddi oldu ne yaparsam yapayım yemiyordu ona özel şeyleri bizimkilerden uzatmaua basladım herşeyi yedi tuzlu salçalı 9aydan beri veriyorum 10 bucuk aylık tabi yiyebilcegi şeyleri ama tuzlu salçalı yiyor her cocuğun bünyesi farklı keşke vermesem ama dediğin gibi herkes vişey olmaz diyor doktoruda verebilirsin dedi çık güvenirim onada daha az tuzlu yapıyorum şuan ekstra yemek pişmiyor bizimkilerden yiyor hep
Eses20 Bella_Karsavuran yemekleri az tuzlu yapın, kendiniz tabağınıza eklersiniz. Artık sizin yemeklerden yiyebilir, tuza ve iyota da ihtiyacı var
Bella_Karsavuran TheBaby O kadar sinirliyim ki gerizekalı doktor sağlık odağındaki 8 aylık çocuğa bir yaş üstü antibiotik ve şurub yazmış kendi doktorumuza götürdüm bu ne cesaret dedi 1 yaş üstüne bile zor veriyoruz bu ilacı dedi. Bez bölgesi bildiğin yanık gibi oldu komple kızardı mantar oldu üstelik zar zor yeni iyileşiyor daha da geçmedi tam.
Bella_Karsavuran Woody bende azar azar deneyim o zaman tuz koymam az koyarım yavaş yavaş alışır belki
Bella_Karsavuran Bonnusimo aynı şeyi bende yaşıyorum daha yeni yeni ağzını kaşığa açıyor kitliyor yemiyordu sebze çok sevmiyor bizimki bende yoğurtla karıştırıp veriyorum o şekilde yiyor
Pupi Bal sut yumurta beyazı bunlari 1 yasina kadar verme gerisini az az tattir ben oyle yapiyom ciğ domatesde verme
Bella_Karsavuran Pupi baharatlardan genelde evde köri, kırmızı toz biber, karabiber, kekik ve s kullanıyorum azar azar koysam sakıncası olurmu acaba bu baharatlara
Tuba_engn Bella_Karsavuran Muz 🍌 6 aydan beri kullandığım meyvedir(Çok önemli bir ayrıntı kabız olduğu zaman tüketilmemeli ama benim bebeğim kabız olduğunda ekstra veriyorum çünkü kabızlıgını çözüyor) deneme yanılma ile ilerleye bilirsin. Tuz özellikle 1 yaşına kadar kullanmayacağım (Doktorun ile ilerliyorum) 8 ay içindeyiz biz. Öncelik ile size şunu söylemeyelim elalem her şey söyler eğer ki tuz verse idin neden verdin derlerdi. Ben ek gıdaya geçişte 1 ay boyumca sosyal medyadan takım ettiğim bir annenin Öner’leri ile ilerledim ve doktora gittiğimiz de bebeğimin kilo almak yerine verdiğini gördüm şok oldum ama 1 aydır düzenli gidiyorum nasıl olur. Doktorumun dediği biz insanlar hepimiz aynı beden değiliz ve uyguladığımız diyetle aynı kiloyu vermiyor. eve geldim ilk iş kendi ek gıda programımı uyguladım ve şükür kilo alarak ilerliyoruz. Birde kim ne derse desin annesi benim en iyi ben bilirim.
Bella_Karsavuran Tuba_engn kesinlikle doğru kendi düzenini oturtmak önemli zaten uyku mama saati ve s bizde problem olmuyor bu konuda ben aslında çok keskinimdir bu konularda fakat ilk bebiş olduğu için acaba bir yerlerde hata mi yapıyorum diye sorguluyor insan kendini. Her kes işte biz ne yediysek verdik şimdi tam zamanı fln yapıyor bende zaten ona özel çorbasıydı püresi kahvaltısı ve s yapıyorum şimdi biz acılı baharatlı yiyoruz ona da yediremrm ki zaten ağzını yeni yeni kaşığa açıyor kitliyordu yemiyordu normalde
Lavin01 Tuba_engn merhabalar benim kızım da 8 aylık gün içinde neler veriyorsunuz acaba bende takip ettiğim kişilerin yaptıklarını uyguluyordum baktım kilo almiuor veriyor bide çok çok hareketli bı bebek de
Tuba_engn Bella_Karsavuran Belli aya kadar 6 aya kadar bebeklerin 2 kilo ilerlemesini baz alıyorlar(doktorlar) doğum kilosu hesaplanarak. Sizi kırmak için ya da bu açıklamayı yapmanız için yazmadım. 🙏 Elbet haklısınız ama siz sorarsanız söylesinler diğer türlüsü akıla girer. Deneme yanılma ile verebilirsiniz başkası herşeyi der. Benim tepkim baskası şunu dedilerse
Pupi Bella_Karsavuran baharat koyma ya gerek yok bence sadece nane az bisey cok az yayla corbasina katabilirsin
Bella_Karsavuran elediyebiri bende öyle okudum ondan dolayı vermeğe korktum 3 ay kaldı bir yasa çok ta bisey yok
Bella_Karsavuran Pupi zaten yaylaya nane giriyor onun dışında baharat istemiyor diğer yemeklerde çok yoğun olmamak üzere kullansam sıkıntı olurmu acaba
Deletedmom5284 14 aylık hala kendi yemeklerimden vermedim, her zaman ayrı pişiriyorum, zaten evde bir tek ona yemek pişiyor, eğer olurda yemek yaparsam hepimiz için, herşeyi organik kullanıp tuz atmıyorum