Selam anneler, kızım henüz 55 günlük. Şimdiye kadar hep anne sütü ile gittik hem emiyor, hem sağıyorum biberon lansinoh ile iciyordu. Geçenlerde bir gün stres yaptım ve sütüm gitti denecek kadar azdı. O gün çocuğu tüm gün oyaladim ama memeden verimli süt gelmeyince sinir, ağlama krizi oldu. Akşama doğru mama alıp o şekilde doyurdum ve ertesi gün dinlenince sütüm gelmişti. Bir kaç kez emzirdim ama bu kez de birden ağlama krizleri başladı. Sürekli kendini geriye atıyor, memeyi görmeye bile tahammül edemiyor. Hani tutamiyor desem yok meme dudağına bile dokununca morarana kadar ağlamaya başladı. Biberona alıştı, mama da eklendi diye düşünüp o gün tamamen oyaladim sürekli meme teklif ettim uzun uzun aglamalarına rağmen tutmadı bazen yorulup kabul etti bir kaç kez çekerek kendisini oyaladı ama akşama doğru mecbur yine sağdığım sütü biberon ile verdim. Bu arada ben sadece biberon odaklı düşünüyordum ama emzik ile uyumaya başladığını sürekli onunla oyalandığını hesaba katmamıştım. (Normalde uyku geçişinde emerdi atardı, avente emzik aldım şuan hep emiyor). Onu vermemeyi denedim fark ettim ki onu almayınca da aynı memeye verdiği tepkileri verip deli gibi ağlıyor. Geceleri uyku geçişi ağır olduğu için emziksiz mümkün ama gündüz ne yapacağımı şaşırdım. Artık sinirim alt üst oldu o ağlıyor, ben ağlıyorum. Bir öneriniz var mı nasıl bir yol izleyeceğim, nasıl döndüreceğim emzirmeye. Daha çok küçük mama ile gitmek istemiyorum ama emmezse ne zamana kadar verimli sağım yapabilirim bilmiyorumda 😔