AleynaMelis Merhaba güzel anneler, ilk çocuğum olduğu için deneyimli annelerin tecrübelerine ihtiyacım var. Sarılık olan bir bebek nasil düzelir , artarsa sonuçları ne olur? Önemsenecek bişeymi? Bilgisi olan anlatabilirmi
34_21_23 AleynaMelis sarı tülbent örtü sarı giyinme falan boş işler onlar. Fazla bilirubini ancak güzel beslenerek atar bebek. Sürekli emzirirsin sütün yetersiz kalırsa mama verirsin. Biz mama takviyesi+fototerapi ile 1,5 aya anca atlattık. En son gözlerden geçiyor sabır lazım
Busepoyraz17 AleynaMelis AleynaMelis hiç korkma ben sarılık oldu diye çok ağladım gereksizmiş ☺️yenidoğan sarılığı bunlar Allah’ın izniyle geçiyor hemen sık sık emzir bana doktor öyle dedi benim sütüm yetmediği için artı mama yaptım 1 hata içinde geçti gitti ama uyuyo diye sakın emiyo diye bırakma uykuya çok düşüyorlar sarılık varken🥰
Gizem_ar Sarı tülbent tamamen sana göz yanılması yapacak sarı rengine alışıyor gözün bebeği anlamazsın bana doktorum cok yanlış bi hareket dedi . Ne kadar emzirirsen o kadar hızlı geçer bizmde 15. Gün falan geçmişti sürekli emzirdim mama verdim ilk 10 gün öyle geçti kendiliğinden
Merturaz Bebeğimi bugün hastaneye yatırdık sarılıktan dolayı 7 günlük daha ağlamaktan ölmezsem iyi dua edermisiniz annelerin duası kabul olurmuş
Ehsen Merturaz Korkmayın benim bebeğim 5 gunlukken cok cok yuksek riskli bir değer ile yatti. Şükürler olsun ki atlattık. Taburcu olduğunda hala yüksekti degerimiz ama düşüşe geçmişti. Bir süre atlatamadık ne zamanki 2 saatte bir emzirme olayını 45 dk ya düşürdük o zaman toparlamaya geçti. Yani sık sık emzirin 2 saat dahi uzun bir sure mümkün olduğunca kisa tutun arayı.
Cagla1805 Sarı örtü denedim altın koydum baş ucuna onu denedim fayda etmedi 11 çıktı ilk değeri emmede zorlanıyor diye sagıp sagıp verdim oda olmadı en son 19 çıktı 1 gün hastanede yattı fototerapi uygulandı öyle atlattık
qwrt1245 AleynaMelis sarı tülbent örtmeyin ilk olarak bunu söyleyim. Sarılık kandaki biluribinin artmasıyla olur ve idrarla atılır yani ne kadar çok beslenirse o kadar çok çiş yapar. Tek çözüm bol bol emzirmek. Korkulacak bir şey yok yükselirse fototerapi alır ve çabucak düşer takipte kalın sarılığını inceleyin 2 saatten fazla aç kalmasın merak etmeyin on gün içinde azalmaya başlar ❤️
1234TA AleynaMelis öncelikle çok fazla önemsenecek bir şey değil sadece sık sık emzirmekle geçiyor. Geçmezse hastanede 2-3 gün ışın tedavisi görüyor
Srpslk AleynaMelis benim bebeğimin 2.ayda anxa gecti küvezdeydi orda tedavi gördü ama ona raşğmen devam etti bol bol emzirdim gecti korkamyn ama takipte kalın doktorunuzda