Herkese merhaba güzel anneler. Oğlum 30 aylık inanın 30 aydır sallayarak uyutuyordum. Gece 2-3 kere ağlarak uyanırdı sabahlara kadar oturarak uyuyordum. Canıma tak etti bir uyku eğitmeniyle çalışmaya karar verdim( instagramı uykubebeği) Elif hanıma durumu anlattım, daha önce kendi başıma çok denedim ama tabikide hüsranla sonuçlanmıştı. Uyku eğitimi için şuan bütçe ayıramayan anneler için detaylı bir şekilde anlatmak istedim. Öncelikle oğlum aşırı inatçı bir çocuk asla istemediği birşeyi yaptıramıyoruz, ilk adımım onunla inatlaşmamak oldu.
-Uyku saatinden 1 saat önce ışıkları azalttım tv telefon yok, sohbet ettim pijamalarını giydirdim ona uyuyacağımızı anlattım ve yüksek sesle konuşmadım bu çok önemli.
- Doğduğundan beri sallanan bir çocuk olduğu için yastıktan alıp hoop sallanmıcaksın yatıcaksın olmuyor öncelikle onu söyleyeyim.
- Ayağıma koydum ve çoooook az kıpırdattım yastığı “Aaa oğlum galiba yastık bozulmuş azıcık sallanıyor dedim” şaşırdı ama uyudu(25 dk da)
- Ertesi gün akşam yastığın bozulduğunu ve sallanmadığını söyledim ayağımda çok ağladı ağladıkça kaldırdım sarıldım öptüm onu çok sevdiğimi söyledim. Yattı ara ara salla dedi ama ısrarla aynı cevabı verdim.
- Bu şekilde 1 hafta sallanmadan uyumayı öğrendi. Tabiki de uykuya geçiş süresi uzadı ama sallanmadı.
- 2. Hafta yastığını kaldırdım ve o artık çok bozulduğu için gittiğini iyileşmesi gerektiğini söyledim. Yatağa koydum kıyamet koptu😂 sonra yatağa 1 saat önce girmeye karar verdik eğitmenimle yatakta yattık yıldızları saydık, burnum nerede ağzım nerede diye oyun oynadık. Sonra sırtını severken mırıldanırken bir baktım ki oğlum uyumuş🥲🥲
- şimdi aynı şekilde yatarak onu oyalaya oyalaya uykuya geçiş sağlıyorum. Ne sallanıyor ne ağlıyor ve 15 dakika içinde uyumuş oluyor.
- bir sonraki adım artık yanına uzanmadan uyutmaya geçiş olacak. Buraya kadar gelebilmiş olmak bile mucizeydi benim için. Umarım size de yardımı olur