Prensesbella Kızlar kızım 27 aylik baba dede mama meme emin dayı yenge hayvan sesleri filan söylüyor. Anne demiyor. A diyor şekere şi diyor. Kuşa ku diyor. Hep kisaltiyor. Cümle kurmuyor. Her dediğimizi yapiyor birşeyleri anlatmayı çalışıyor bazı şeylerini anlamıyorum ondada kesik konuştuğu için buarada 3 aylik bir bebegim olduğu icin onlara meşgul oluyorum gün içinde yarı yarı ilgilenebiliyorum. Bebeğime hamileyken herşeyi yapıyorduk parka goturyordum oyunlar oynuyorduk konusuyordum. Hala oyle ama birini yaparsam biri kaliyor. Tabi buarada tv ve telefon bakıyor bazen çaresiz kalıp veriyorum. Biara gel ver al diyordu ama sonradan unuttu. Ama herşeyi anlıyor yapiyor sadece söylemiyor. Ne yapabilirim ne onerirsiniz. Nasıl konusturabilirim kiz çocuğu erken konuşur derler ama yok birde oyle çevremizde arkadaşı filan da yok evde tek 3umuzuz. Babası geldiği zaman az ilgileniyor zaten yatma saati geliyor. Buarada renkleri de söylemiyor karşısından sürekli diyorum ama söylemiyor.
Adileeee Prensesbella merhaba algiyorsa endişe etmeyin çocuklarımız pandemi çocuğu hiç kimseyi görmeden büyüyor lar bizde 21. Aya kadar düzgün hiç konuşmadı üç beş kelimesi anca vardı sonra birden kendi kendine çözüldü şuan iki yaşında ve cümle kurabiliyor yazın biraz akranlarıyla vakit geçirdikten sonra açıldı siz küçük bebeğim var diyorsunuz doğal olarak ilgi azalıyor hani bazen kardeşini kıskandığı için yapiyor olabilirmi üzülmeyin zamanı vardir belkide TV televizyon bizde bakıyoruz ama kısıtlı olarak çok şükür konuşmasını etkilemedi oda yemek yedirmek için mecburen
Adileeee Prensesbella birde eğer fırsatınız olursa Instagram’da bıcır bıcır.co diye bı konuşma terapisti takip edebilirsiniz güzel bilgiler var🙂
Prensesbella Adileeee aynen oyle normalde kardeşi olmadan önce cok ilgiliydim yemeg i bile tv siz telefonsuz yerdi ama şimdi mecburen veriyorum kardeşine zarar veriyordu. Insaallah kelimeleri çıkartır artık hep kısalıyor kelimeleri tembellik yapiyor.
Prensesbella Adileeee mutlaka baslicam cok saolun cevap verdiğiniz için hiç kimse yazmadı bi kaynana koca aldatilma postu acsaydim herkes yazardı heralde
Prensesbella cankizim1 yok dil bağımız ama dudak bağı var zaten biseyler anlatmaya çalışıyor ama kelimeleri çıkartmıyor kumandaya ku diyor
Mervege Ona kitap okumanızı tavsiye ederim, resimli, az yazılı kitaplar. Yaptığınız her işi anlatın, hep konuşun ama onu zorlamaayın keyifli hale getirin. Umarım kısa zamaanda konuşur🙏
Prensesbella Mervege ah işte bende her zaman yapmak istiyorum ama yapamıyorum biara cok okuyordum gösteriyor dun oda cok ilgi istiyor ama elimden geldiği kadar ilgilenmeye çalışıyor birde küçük bebegim var malesef yetisemiyorum 😑