Aise06 Selamun aleyküm arkadaşlar, kornişon salatalık aldım turşu kuracağım. Sirkem ve kaya tuzum var. Ama tariflerde limon tuzu da yazıyor. Evde limon tuzu yok kullanmasam olur mu?
Zeyneplena34 Aise06Limon tuzu ekşilik veriyor kuzum. Bende onunla yapiyorum. Ha limon koyarsin en altina kuru nohut koy normal turşu kurar gibi olur herhalde. Ama ben limon tuzu ile yapiyorum hep
Ates_mami Aise06 limon tuzu Kaya tuzu sirke koy. Ve kaynar su dok. Kettle da kaynadığı anda döküp hemen kapat ters çevir vakumlansin. O kadar güzel kıtır kıtır oluyor ki.
Minnakelifim03 Aise06 salataliklari doldur başka malzemenin varsa onlarda at havuç fasulye biber vs. Üstüne bi avuç nohut at 1 baş sarımsak at ve kaya tuzu at sonra da sirkeni dök. 1 ay kapağını hiç açma. Kıyır kıyır oluyor hiç bozulmuyor
Anneyim_35 Zeyneplena34 benim kaynanam hiç koymuyor sadece sirke ve tuzla kuruyor hiç te bişey olmuyo aksine güzel oluyo turşuları
Zeyneplena34 Anneyim_35 Birşey oluyor demedim zaten iyi okuyun. Ben limon tuzu ile yapıyorum digerini nasil olur bilmem diyorum
Pamuk36 Aise06 sirke ve tuz koyuyorum su bile koymuyorum zeytin gibi bidonları geldikçe gittikçe çalkalıyorum sirke tuz ve su ile de olur her turşuya limon tuzu yakışmıyor
Pares Aise06 turşunun kıtır kıtır olmasını istiyorsan yarısı sirke yarısı tuzlu su , suyu kaynat soğusun soğuyan suya tuzu koy ayarını bilemem dersen yumurta at içine yumurta havaya kalkınca tuz oranı iyidir turşulara delik açma ama çabuk olsun hemen yicem dersen iğne ile delebilirsin limon tuzuna gerek yok ekşilik vermesi için zaten o sürekli böyle yaparım asla erime olmaz bütün akrabalarım bana kurduruyor turşuyu
Anneyim_35 Zeyneplena34 bende size bişey demedim ki şimdi farkettim post sahibine yazıcaktım sizi etiketlemişim ben
mavilimsi Aise06 kaç senedir turşularımı kaynar suyla yapıyorum kıtır kıtır oluyor herkes çok beğeniyor. limon tuzu, kaya tuzu , sirke, şeker ve sirke( kemal kükrer ) koyuyorum.ekşi sevmeyenler limon tuzu eklemiyor.👍
Koalina Aise06 ben sıcak su ile kurdıum hatta akşam yemeğine açıcam😅 ama limon tuzsuz nasıl olur bilemedim
Aise06 Teşekkürler arkadaşlar, içine limon tuzu yerine limon ve nohut atarak denedim sıcak suyla yaptım. Ne zaman açabilirim turşumu?