ravzameliscanlar07 merhaba hanımlar bebeğim 4,5aylik ve doktor ek gıdaya geçebilirsin dedi yoğurtla başlamam gerektiğini söyledi 2 gündür yoğurt veriyorum sevdi de meyve rendele suyunu ver dedi . başka neler verebilirim.
irva ravzameliscanlar07 Canım biraz erken olmuş ama doktorun başla dediyse vardır bir sebebi tabikide.3 gün kuralı ile önce yoğurt.Sonra sebzeler en son meyvelere geç.Dönemin sebze ve meyvelerini verebilirsin.
Yasemin38 ravzameliscanlar07 canım sadece mama ilemi besleniyor bebeğin yoksa anne sütü+mamamı besleniyor
ravzameliscanlar07 irva sebze demedi ama yoğurtla başla meyve dedi birde çorba ben çorbayı daha sonra vermeyi düşünüyorum anne sütü alıyorsa 6 aydan sonra başlanıyomus ama mama da yiyorsa başla dedi bende erken olduğunu düşünüyordum birde saatli mi veriliyor çünkü İlk çocuğum bilmiyorum 😔
irva ravzameliscanlar07 Önce sebze normalde çünkü meyveler tatlı olduğu için sonradan sebzeleri kabul etmiyorlar diye sebze ile başlayıp meyveye geçiyoruz.Mesela 3 gün kuralı ile patates ver sonra havuça geç.Alerjik durum görmüyorsan patates ve havucu püre olarak yapıp ver.O gün püreyi verdin diye 3 gün kuralına devam etmemezlik yapma yani aynı gün tadımlara devam edebilirsin.Zaten tadımlar sürüyor biraz.Tadımlar bittikten sonra çorbada ver püreler yap ver.Saatleri şuan tadımların sana kalmış gün içinde istediğin saatte verebilirsin.