Merhaba kizlar oğlum 6 ay 7 günlük 1 haftadir tadimlara başladık. Yardimci olacagini düşündüğüm bir kac tavsiyem var. Oglumu ozel muayenesi olan bir doktora götürüyoruz izmirde ve ayrica bebek beslenme uzmani mevcut. Öncelikle yoğurt nasil mayalanir onu anlatacagim gorselini isteyene beslenme listesinin ozel olarak atabilirim.
-Yoğurt Mayalama
( yogurt mayaladigimizi 3 gune bir yenilememiz gerekiyor)
1 kg günlük süt ( tire günlük süt önerdiler)
activia yoğurt 4lü satiliyor 4 kullanimlik
yapilisi: sutumuzu kaynatmaya gerek yok tencereye aliyoruz parmagimizi sutun icinde 7 ye kadar tutabildigimiz zaman olmus demektir ocagin altini kapatiyoruz 1 adet activia yogurdu bir kasede karsitiruoruz ve sute ekliyoruz ben minik kavanozlara dolduruyorum agzini kapatiyorum onceden 7 dk isittigim firina atiyorum 5 saat hic dokunmuyorum kapagini da acmiyorum 5 saat sonunda yoğurtlarımızi buzdolabina atabilirsiniz. ( gunluk sutu tercih etmemizin sebebi butun besin degerlerinin korunmasi, activia yogurdu tercih sebebi dogal probiyotik icermesi) yogurdumuz tas gibi olmuyor endiselenmeyin bebek yogurdu olmasi sebebiyle biraz sulu bir yogurt olabilir. 😊
ek gida besinleri ilk tadacagi besinler listesi: 6. Ay icin:
-yoğurt, bezelye, elma(kirmizi) avakado(4 de 1 i) avakado tercih sebebi omega 3 icermesiymis ve bebekler bu ayda balik yiyemedigi icin ondan alabilrmis., patates( kabiz yapabilrmis o yuzden bir iki damla zeytinyagu ekleyebilrmisiz) kabak, enginar, bezelye, semizotu, taze fasulye, armut, günkurusu kayisi, muz( kabiz yapabilir)
ben ikeadan buharda pisirme aparati aldim cok da memnunum 30 tl bir fiyati var sebzeleri buharda pisirip ezip veriuorum.
- HAFTA beslenme
kahvalti: anne sutu ve ya mama
kuşluk: anne sütü ve ya mama
öğle: (12.00-14.00 arasi) anne sutu veya mama+sebze püresi ( biz havuçla başladik) ilk gün 1 kasik ikinci gun 2 kasik 3. Gün istedigi kadar , alerjisi var mi kontrol icin 3 gun kuralini uyguluyoruz.
Kusluk: anne sutu ve ya mama
aksam: anne sutu ve ya mama
- Gün
Kahvalti: anne sütü ve ya mama
kuşluk : anne sutu ve ya mama
öğle: (12.00-14.00 arasi) anne sutu ve ya mama + sebze puresi( daha once tadim yaptigi mesela havuc)
ikindi: (15.00-17.00 arasi) anne sutu ve ya mama + yogurt ( 3 gun ve kasik kurali, ilk gun 1 kasik 2. Gun 2 kasik 3 gun istedigi kadar)
- HAFTA
Kahvalti: anne sutu ve ya mama
Kuşluk: anne sutu ve ya mama
ogle: anne sutu ve ya mama+ sebze pure 2( yeni sebzeye gecis kabak olabilir kabakla havuc buharda pisirirp karistirilip verilebilr) yine 3 gun kurali
ikindi: anne sutu ve ya mama+ yogurt denemis oldugumuz icin istedigi kadar
aksam: anne sutu ve ya mama
Sonra yogurt yerine ikindide avakado , armut ve ya elma puresi verebilrisiniz.
3.HAFTA
ayni arkadaslar ancak listeye yumurta eklenebiliyor yumurtayi 10 dk haslayip sarisindan 4 de 1 ini veriyoruz.
Yardimci olabildiysem ne mutlu. 7 ay listemiz gelince yine payasirim seve seve 7. Ayda kahvalti ogunleri ve kiyma eklenebiliyormus danismanimizin soyledigine gore. Simdilik hoscakalin sormak istedikleriniz olursa cevaplarim seve seve🌸🌸