OzlemEngin Arkadaşlar , 5 aylık bebeğim var dün geceden beri burun akıntısı ve öksürük başladı. Ne yapmalıyım bilemedim, yavrum öksürdükçe içim acıyor 😣
Minikbirsincap OzlemEngin canım doktora götür daha çok küçük. Evde geçiremezsin mevsim geçişinden dolayı hasta olmuştur. Geçmiş olsun
Caylakanne OzlemEngin sarımsağı ezip üzerine zeytinyağı ve çörekotu varsa ekleyin bi kaç saat sonra zeytinyağı kısmını ayağının altına sürün çorap giydirin çok faydasını görenler var.. Ben 6 aylık kızım için buzdolabında bekletiyorum ne kadar süre kalırsa okadar etkisi artıyor ne olucağı belli olmaz hazır bulundurun geçmiş olsun
Asel10 OzlemEngin geçmiş olsun biraz zeytinyağı yada tereyağı eritin içine pekmez koyun içirin iyi geliyor öksürüğe
Yusufsmom Sık sık emzir canım boğzı kuruyup tahriş olmasın sarımsaklı zeytinyağı sür ayağına çorabını da geçir dikkat et terletme çok kalın giydirme ne ince ne kalın rüzgarda bekletme her gün duş aldırıyorsan iki günde bi aldır arada sırtına veyahut göğsüne zeytinyağı sür fakat aynı anda iki bölgeye sürme ağır gelebilir burnu tıkalıysa evinizde nemlendirici buhar makinası varsa ortamı sürekli nemlendirin serim inşallah atlatır minik kuzu geçmiş olsun 🙏🏻
OzlemEngin Yusufsmom teşekkür ederim sağ olasın, denedim inşallah geçer. Geçmezse yarın doktora gideriz. Haftasonu malesef çocuk doktor olmuyor ☹️
drn5410 Asel10 5 aylık mış çok erken değil mi alerjisi varsa henüz ek gıdaya başladığını zannetmiyorum 😬
drn5410 OzlemEngin arkadaşlar yazmış bende ayağının altına sarımsak önerecektim elhamdülillah bizde hasta idik 2 gece sürdüm öksürük gitti bin şükür
M-V-S868820 drn5410 tam tarif yazarmısınız bide yapıp saklasam hasta olduğun da kullansam bişey olmaz demi teşekkürler
Asel10 drn5410 belkide başlamıştır bilemeyiz sonuçta siz annesi değilsiniz ben hanımefendiye yardımcı olmaya çalıştım 😊 şifa olur inşallah
Neslihan1903 OzlemEngin ciğerlerine inemeden acil doktora gidin öyle evde sarımsak ot onunla bununla olmaz
Hifaninannesi1706 OzlemEngin tereyağını tavada erit üstüne 1 çay kaşığı kadar pekmez kat ılık bir şekilde çocuğa ver sabah akşam yaparsan geçer inşallah bir de bebek vazelini ile ayaklarnin altına göbeğine kulak arkasına goguslerine koltuk altına masaj yap Rabbim şifasını versin
A1ber OzlemEngin şimdi ara canım drdan randevu al salgın varmış bizde atlattık birde elini göğüsüne koy titreme var mı bak dr şurup vericek muhtemelen düzenli kullan geçiyor biz 5 günde atlattık ilaç tedavisinden sonra ilaça başladığım ikinci günü acayip şiddetli ama daha az öksürüyordu balgam attı baya 3. Günü topladı burnunu serum suyuyla yıka nasıl damlatma yada biraz şırıngayla atma değil yıkamak biliyorsundur muhtemelen ama bilmiyorsan hastahanede onuda öpretiorlar aynı deliğe 2.3 kere atıyor tam şırınga vuruyor bya sırtına sonra öteki delipe aynı şekilde vs vs öğretiyorlar zaten çok geçmiş olsun
drn5410 M-V-S868820 göz kararı yaptım ama 10 sarımsağı havanda dövün suyu çıkana kadar bende havan yoktu rendeledim sonra zeytinyağı dökün biraz çörek otu yağı varsa ağzı kapalı bir kapta buzdolabında en az 2 saat kadar beklesin sonra ayaklarının altına suyunu sürün üstüne çorap giydirin gece 3 kere yapın diyor ama ben bir kere sürdüm sabaha kadar durdu.. Buzdolabından çıkınca hemen sürmeyin soğuk olur uyanır ben pamukla sürdüm sonrasında kalanı da buzdolabında bekletin kapalı kapta 1 ay kadar durabiliyor sanırım ne kadar durursa o kadar iyi demişler ateş ve öksürük için özellikle iyi geliyor kullanan anneler memnun bende 2 akşam denedim öksürük geçti elhamdülillah şifa olsun inşallah
3MelekAnnesi3 OzlemEngin doktora gitmelisiniz ek gıda alıyorsa eger pekmezli ılık su içebilir öksürük için ayagının altına sarımsaklı zeytinyağı sürüp uyutun
drn5410 M-V-S868820 ric ederim ☺ hiç bilmiyorum ama olmasada oluyor sanırım 🤭 yada havanda ezip suyunu çıkarırdım olmasa idi sanırım 🤔