Urazasln1 oow çok geç yatıyor. Hep böyle miydi eğer böyleyse düzene girmesi zaman alır ama son zamanlarda böyle oldu ise diş etkiliyor olabilir. Öncelikle ayına göre uyku saatleri belirleyin yani 2+1 veya 2 uyku mu yapacak gibi.. uyanık kalma süresi 3-3,5 saat olup kaç dk uyuyacağına kendi karar veriyor. Eğer destekli uyuyorsa aynı desteği vererek önce saatleri düzenleyin sonra desteksiz uykuya geçirin ki birden yüklenmeyin.
benimki 7,5 aylık uykuyu asla sevmiyor ve uyuyacağı zaman uyumak istemediği için ağlar. 4. Ayında uyku gerilemesi yaşadık yine de saatleri zorla oturttum. Şuan 2 bazen çok nadir 3 uyku yapıyor. 3-3,5 saat uyanık kalıyor uykuya geçiş öncesi uyku müziği var onu açıyorum sizde deneyebilirsiniz. 2 ay nebe suresi ile uyuttum şimdilerde kolik müziği gibi seslerde uyutuyorum ilk doğduğunda beyaz gürültü ile uyurdu. Gece uykusuna da son uykusundan yine 3 saat sonra yatırıyorum yani 9 ila 10 arası. Mutlaka geri kalkıyor ama odadan çıkarmıyorum sessiz konusup tekrar sallıyorum belki 1 saatimi alıyor geri uyutmak ama gece oldu diyorum oda da karanlık loş oluyor. Unutmayın akşam 9 da uyku hormonu salgılanıyor vücutta yani o dirense de hormonları uyumasını isteyecek ama saat 10u geçince stres hormonu devreye giriyor o yüzden uykuya direnç artıyor. Uykudan yana hala çekiyorum. Bazen geceleri de uyanıyor oynamak istiyor ama hiç konusmam sessiz konusurum oda yine karanlık olur odadan çıkarmam ve yine sallarım veya bi süre yatağında kendi haline bırakırım.
birde gündüz kaç saat uyuyor fazla uyuyor ise gece uykusundan çalar en son uykusundan akşam 6 gibi uyansın ki 9 da uykusu gelmeye başlasın gibi düşünün. Gündüz 3-4 saat uyku yeterli. Benim oğlum 2-2,5 saat anca uyur gündüz ama mesela değişiyor.