Aryaaydin90 Atesin alindan olcum de fazla cikip,kol alti dusuk ciktigi oluyor mu? 7 aylik bebek kafa ates gibi vucut soguk neden acaba:( Birde ates olcer onerisi rica ederim kol alti ,alin ,kulak farketmez
Nohutannesi Aryaaydin90 kafaları hep sıcak olur bebeklerin çünkü. Koltuk altını dikkate almalısınız. Benim wewell sanırım markası hızlı bir ateş ölçer var kol altından birde kontrol amaçlı klasik her eczanede bulunanlardan aldım
Dzeyy Aryaaydin90 Bebeklerin ateşi kafadan çıkar eğer ateşi yükseliyosa kafası alev gibi yanar vücudu buz gibi olur o uzden koltuk altı bu durumlarda yanıltıcı olablyor bizi yanılttı 37 gösterirken birden titeemeye başladı vücudu kasılıp morardı hastaneye zor yetiştirdik meğer ateşi 40 derece olmuş kulaktan ateş ölçer aldık ondan sonra kulaktan olanlar daha dogru ölçüyor temassızlarda yanıltıyor çogu zaman ateşi 38 gösteriyosa temassız kulaktan ölçünce 39 falan çıkıyo
Mehmetaslan Aryaaydin90 diş ateşis olabilir güzelim dişlrri çıkarken bebeklerin başı ateş gibi olur ve ısı yüksek çıkar vücuda göre
Evcilkaktus Aryaaydin90 benim kız 4 aylık onun da kafası hep sicak 37 falan çıkıyor koltuk altı da 38 çıkıyor ama temassızla ölçüyorum çok yanıltıyor kendi koltuk altımı ölçtüm deneme amaçlı onda bile 38-39 çıkartıyor hiç anlamıyorum bu ateş işini ya canımı çok sıkıyor
Nohutannesi Dzeyy titremeye başladıktan sonra yüksekmiş olabilir. Ateş titreme sonrasinda daha yüksek çıkar. Diş dönemindeki bir bebeğin kafası daha sıcak olur, yada normalde şakak üstün daha sıcaktır. Kafa zaten bölge bölge farklıdır. Ayrıca kafadan değil o temassizlarla alından ölçüm yapılır. Çok geçmiş olsun ama ateş kafadan cikara istinaden yazıyorum bunu
Nohutannesi Aryaaydin90 benim oğlum 13ay 1 haftalık hala kafasi sıcak🤷♀️Doktorumuz da alından ölçüm sınırı ne bilmiyorum, o mesele çok değişken o nedenle koltuk altından ölç dedi. Yani doktorlar arasında bile bu konud abir bilinmezlik var. Ben 3-4aylikti alnindan ölçtüm 37.8 çıktı, koltuk alti 36.9du mesela