Momm12 6 aylık bebeğim tadım yapıyorum hala bir tane de öğün yapmam lazım bana öğün önerisi varsa yazarmısınız siz neler veriyorsunuz muhallebi , sebze çorbası vs tarif istiyorum 🙏💐🌸 suan sadece balkabagı, havuç , patates şimdi yoğurt tadımı yapıyor
Serayali Momm12 canm bende senin gibiyim androidde gurme bebek tarifleri diye bi program var onu indir orda çok çok güzel tonla tarif var düşünme böyle aç bak muhteşem tarifler var
Fatmanurr1mertt Momm12 ben kahvaltıya yumurta haslıyorum sarısına tuzsuz lor peynırı katıyorum muz katıyorum cevız katıyorum ıyıce ezıp verıyorum tabı bazende lor peynırı yumurta sarısı pekmezle karıstırıyorum. Bugunde tuzsuz az bısey tereyag koydm tavaya yumurta sarısıyla omlet yaptım . Ara öğünlerde bebek tarhanası verıyorm ırmık haslayıp ıcıne seftalı ezıyorm muz armut elma falan ezıyorm baznde ırmkle degılde yulaf unuyla yapıyom 🤗
Fatmanurr1mertt Momm12 bi muddette seye yognlasmıstm canm tencereye bır mıktar su koy ıcıne kabak patates havuc pınc atıp haslayp bılndırdan gecırıyorm bazı anneler blendır kullanmıyor suzgectnde gecırebılrsınz
Momm12 Serayali umarım tarif gelir burası yardımlaşma yeri bin kişi var fakat kimse tarif yazmamış entrika olsa hepsi orada olur ne tuhaf insanlar
Momm12 Fatmanurr1mertt Canım ben daha yumurta ya geçmedim ama irmik ile nasıl yapıyorsun tarif verirmisin aksam öğünü olarak yapmak istiyorum
Fatmanurr1mertt Momm12 az bişey irmiği haslıyosun içine seftalı muz rendelıyorm cam rendede snra hepsnı karıstırp verıyorm
Rainyellow ZHR_KRM Momm12 bahsettiğim şah şahlı tarifler bunlar 6 aylık bebeğe bunlar verilir mi ya 1 yaşındaki çocuk menüsü bildiğiniz bunlar çoğuda alerjik
ZHR_KRM Momm12 oğlum 6aylik 22gunluk.savh kahvaltıya yumurta hasliym sairisni tahin pekmez cengiz findik tereyağı..az biraz ekmek içi katıp ıslatıp ezip yediyorm…öğlen çorba yapuom.mercimek şehriye tavuk suyuna yoğurt çorbası vs ..mevye püresi veriyom..sebze hasliyip çekip yediriyom…akşamda yoğurt içine iki tane çici bebe zeytin yağı karıştırıyorm….
Rainyellow Momm12 benim tavsiyem hiç öyle muhallebi prinç unu vs yapmaman olur 8 ayına kadar bebek tadım yapmalı öğün olarakta patates havuç kabak haşlayıp ezip veriyorum yada şeftaliyi hafif pişirip veriyorum içine glütensiz yulaf ekliyorum bunun gibi basit sade şeyler öyle şah şahlı tarifler hiç içime sinmiyor gerekte yok 8 ayına kadar bebek anne sütü yada formül mamayla beslenmeli o tür tarifler 8 aydan sonra başlanmalı diye düşünüyorum
Momm12 Rainyellow ben o kadar versem zaten anne sütü kesinlikle almaz bazen sebze veriyorum onu bile yiğince anne sütünü az alıyor ben suana kadar bir gün içinde bir kere tadım +bir öğün genelde havuç , patates içine zeytinyağ ve anne sütü ekleyip püre yapıp veriyorum onu da yarısını yiyor 1 çorba kaşığı 2 çorba kaşığı belki cok az yigo yani belki de bana öyle geliyor
Rainyellow Momm12 cnm doktorum ek gıda İçin en fazla 2-3 yemek kaşığı vermelisiniz diyor fazlası bebeğin bağırsak gelişimi için iyi değilmiş bence bebeğin gayet olması gerektiği miktarda yiyor 👍
ZHR_KRM Momm12 emmiyo bnm ki bıraktı memeyi mama.yiyo..bende mamadansa kendin yediriyom daha sağlıklı
NilAsyaMom Momm12 ne yiyorsan ver yesin püreye alıştırırsan pütürlü yemesi zor olur bence hafif hafif başla bence
Momm12 NilAsyaMom pütürlü yedirmeye ben hazır değilim , bebeğimin de hazır olduğunu düşünmüyorum yavaş yavaş arada katılaştırırım belki