Hafsa12h Sut alerjisi olan anneler. bebegim kilo alimi az 6 aylik 7 kilo bolu kisaymis soledi doktor ama suan unutum memeyi birakti mamada cok az yiyor hiriltisi var birde atopik egzama alerji testinde alerji cikmadi ama doktor alerji icin ilac yapmis bide similac alerjik mama cok kotu tadi var alerjisi oln bebek annelerinden yardim istiyorum fikir memede sutum asiri geliyordu yiyemiodu 2 yasina kadar diger kizima verdim onden sonra bebegimi emzirdim diger kizimi kesince bu kziimda birakti disi cikiyor diye dusunuyorum son iki ay sadece gece emdi uykudayken 1 hafta hic yemedi kesildi diye dusundum 2 gundur icmeye basladi acaba sutum varmidir eskisi gibi sut girdigini hiseiyorum bide akmiyor acaba sutum varmidir??????? Nolur yardim
Patilimom Hafsa12h pek anlayamadım yazdıklarınızı ama anladığım kadarına cevap vereyim. Benim bebeğim de alerjik 6 aylık 7100 gram persentil aralığında 3100 doğdu yani kilo alımı normal. Sütünüz içinse bebeğinizin çişli bezini takip ederek anlayabilirsiniz. Ya da emdiğinde doyuyorsa acıktığı için ağlamıyorsa geliyodur. Çünkü bebek tekrar emmeye başladığında beyine uyarı gidiyo ve prolaktin hormonu salgılayıp tekrar süt üretimi başlıyo. Günde 3 lt su içmeyi ihmal etmeyin 🙏🏻
Yakupuras Hafsa12h ne kadar zamandır emmiyor? Sütün hemen artmaya bilir, benim azalmıştı çünkü, sağarak veriyordum, üstüne de ek mama, ana öğünü anne sütü veya mama olduğu için yeterli almalı, mamaya vanilya ekleyebiliraimşz bana doktorum demişti.
Goktugggg Hafsa12h Similac tadi ve kokusu kötü bı mama evolvia ona nazaran daha iyi benim oğlum similactan sonra evolvia daha rahat icti
Hafsa12h Patilimom tesekkur eederim cok sagol emmek istemiyor 5 6 sat uyuyor isin tuhaf tarafi aç oldugu halde aglamiyor kafam cok karisik oldugu icin bu yazdiklarimada yansimis olabilir cevap verdigin icin cok sagol
fazilet001 Patilimom tatlı krizleriniz oluyor mu ne yiyorsunuz bana tavsiyeniz varmi özellikle paketli gıdaları çok ozledim
Hafsa12h Patilimom 3.750 dogdu benim kizim dogdigunda yuzu cok guzeldi yuzu soldu yeni dogdugunda aldigim kiyafetler hala oluyor boyu 64 65 simdi ölçtum normal mi
Patilimom Hafsa12h rica ederim 🌺 6 aylık bebeğin 5-6 saat uyuması çok normal hatta uzmanlar 6. Aydan sonra tüm gece araşıksız uyumalarını bile normal kabul ediyor. Çişli bez en iyi takip yöntemi 😊
fazilet001 Benim bebeğim 3 aylik 7 kilo maşallah barikallah süt alerjisi var kanlı kaka yaptı bir kere o yüzden alerji dendi de merak ettim 6 aylik olmuş bebiş geçmedi mi alerjisi
Patilimom fazilet001 evet tatlı gördüğüm zaman dışarda başımı çeviriyorum aylar oldu üstelik bizim çoklu alerji her şey yasak 😕 en sevdiklerim tatlı olarak evde yapılmış lokma tatlısı( un su hamur, kızartıp üstüne bolca şerbet), yulaf sütüne(oat milk marketlerde satılıyor) ham kakao ve nişastayla puding yapıp yemek, birde hazır alıyorum çıtır kabak tatlısı kavanozlarda satılıyo. Bu üçüyle nefsimi köreltiyorum daha uzun bi yol bekliyo malesef hemen geçmiyo ortalama 9uncu aylarda geçmeye başlıyo uzamazsa tabiki
Patilimom Hafsa12h benim bebeğimde 67 cm ama evde ölçmenizle doktorun ölçmesi farklı oluyo yani onlar bizim gibi değil çetvelleriyle bacağını doğru şekilde uzatıp ölçüyolar 2 cm falan fark ediyo o yüzden normal 😊 ben de evde ölçtüğüm zaman hep eksik çıkıyo
Hafsa12h Patilimom goturecem birde alerji tahlilde cikmio ya alerjisinun kesin olup olmadigini orenebilecegimiz bir yontem varmidir gaita tahlili yapmadik sadece kan tahlili ondada cikamadi dedi gorulmeye biliyor
Hafsa12h Goktugggg ben kizima bebelac veriuordum onu bile severek icmiodu bu zehir tadinda mamayi nasil icecek hicbilmiyorum
Patilimom Hafsa12h genelde eleminasyon yöntemiyle bebeklerde alerji kesinleşiyor. Yani yoğurt vb ürünü 3 gün kuralıyla denediğinizde eğer tepki veriyorsa kesin alerjisi vardır. Onu eliyosunuz ve diğer alerjisi olabilecek ürüne geçiyosunuz. Sizi en iyi alerji doktoru yönlendirecektir çünkü direk yoğırt yiyim süt içiyim derseniz bazen tehlikeli olabiliyor eğer alerjisi şiddetliyse. Ben doktorumun kontrolünde yoğurt denemesi yaptım 1 tepsi poğaçaya 1 yemek kaşığı yoğurt koyup fırında uzunca pişirip yedim 3 gün ama 2. Gün kan gelmeye başladı malesef
Goktugggg Hafsa12h Benim oğlumda mama sevmiyo ek gıda yiyor akşam yatmadan pirinç unu muhallebisi yapıyorum ılıyınca içine mama dan ekliyorum o şekilde yiyo kilosuda zayıftı bir ay hiç kilo almadı üstüne kusmaktan kilo vermişti çok şükür iki aydır almaya başladı