Dyg01 Mrb bebegim 2 aylık 35haftalik doğdu 10gun kuvozde kaldı. Sürekli kusuyor ne yapabilirim? Dr gittim gaviscon toz verdi bikac kez kullandım işe yaramadı napacagimi şaşırdım artık başına gelen bebeği kusan var mı aranızda?
minesz21 Dyg01 kızım da prematüre doğdu 33+6 da aynı şekilde çok fazla kusuyordu denemediğim şey kalmadı maalesef yaşına kadar anca geçiyor ama azaltmak için bişeyler söyleyebilirim, birden çok beslemeyin az az zamana yayarak besleyin hemen kaldırmayın besleyince hafif dik konumda tutun bi süre sonra mutlaka gazını çıkarın reflü yatakları az da olsa azaltmıştı kızımın kusmasını doktorumuz 6 ay yüksek düzeyde olur sonra yavaş yavaş azalır ve yaşına kadar geçmiş olur endişe etme demişti öyle de oldu zor bi süreç ama geçiyor merak etme. Bu arada kan testlerini idrar testlerini ihmal etme alerjisi vs olabilir her bebek bir değildir .
Ellaa2 canimoglum_2020 canimoglum_2020 besledikten sonra dik tutmak reflüyü tetikler kızımın reflüsü vardı ve yaklaşık on ay sürdü besledikten sonra hemen kaldırmayın gazını da dik değilde yarım açı kaldırarak almaya çalışın inşallah daha az kusar
S-A Arkadaşlar benimde bebeğim aşırı kusuyor o yüzden gazını bile çıkaramıyorum kaldırır kaldırmaz kusmaya başlıyor gazını çıkarmadan direk koyuyorum yatağa sizce yanlış mı yapyrm
Dyg01 minesz21 Dr götürdüm reflü olabilir deyip direkt ilaç yazdı hiç test tahlil falan istemedi. O testleri sağlık ocağı mi yapıyor yoksa çocuk doktorundan mi yapmasini isteyeceğim?
minesz21 Dyg01 çocuk doktoruna götür canım sen aile hekimlerinin çoğu direk ilaç yazma derdinde hiç yüzüne bakmıyolar insanın sen donanımlı bi hastanede çocuk doktoruna mutlaka götür en azından içinde endişe olmaz geçmiş olsun 😊
Dyg01 minesz21 çok teşekkür ederim ama benim goturdugum de zaten çocuk doktoruydu b.cekmece de Direkt ilaç yazmasina şaşırdım başka bi Dr bulayım en iyisi
Alyadua5 Dyg01 kızım 72 gün kövezde kaldı kusmaları çok oluyordu doktor bir sorunu yok ama kusuyor kusmanın nedenleride şunlar olabilir dedi =reflü her çocuk ta var zamanla geçer =çok antibiyotik aldı ondanda olabilir =gaz çok yoğun yazı var ondan da olabilir zamanla kusması geçer dedi, şimdi kusmaları azalmış ama bazende çok kusuyor
ovgu bebelac thickener ı her beslenmeden sonra verin üstünde yazdığı gibi,biz onunla rahatladık,ilaç olmadığı için insanın içi rahat ediyor bi deneyin bence,bize doktorumuz bu olmazsa ilaç demişti şimdilik bebelacla iyi gibiyiz