Oznur_0708 ayseasel1 canım evde yrmrk yapamıyorum ki uyku 0 ve yalnız bırakınca kıyameti koparıyor bırakıp bi makarna kaynatamıyprum hayliyle yediklerimede dikkat edemiyorum ince düşünemiyorum söylediğiniz tüyoyu dikkate alıcan teşekkür ederim ☺️
Oznur_0708 Rikaa evet aynısından aldık dün nasıl kullanıyosunuz acaba ben dün gece 2 kere verdim emzirdikten sonra birde sabah emmeden sonra şuan 30 ml ile başladık
Rikaa Oznur_0708 1 olcek 30 cc veriyorum suan 9 ay 1 haftaligiz 150 180 iciyor. Bizimki cok alerjik memeyi tamamen kestik mamadan ilerliyoruz. Siz de mamayi kullanin diyetinize cok cok dikkat edin misil misil uyur
Oznur_0708 minikmelegimmmm gaz var yeme alerji var yeme valla ne sıkıntıdayız😂 yediklerinin üstğne kimyon at ye gaz oluşmaz canım sabah helva yumurta biber salatalık domates havuç ve bal yedim öğlen melemen akşamda taze fasulye ve makarna
minikmelegimmmm Oznur_0708 ben de öyle valla hatta başka doktora gittim bana baharatı da yeme dedi kimyon bile ,😱 yumurtayı da yeme demişti ee ne yicez 🙄 bugün kendi doktorumuza gidiyorum bakalım o neyi yasaklayacak haber vereceğim 😂
Oznur_0708 minikmelegimmmm geçmiş olsun sizin içinde canım biz daha testi yapamadık doktor küçğk dedik 2-3 aylık olsun myle yaparız dedi bekliyorum bence zamanı gelsinde yaptırıyım diye doktordan çıkınca sonucu söyle merak ettim inşallah bişey çıkmaz 🧿
minikmelegimmmm Oznur_0708 tmm cnm bizim kakada kan pozitif çıktı yani alerji var ama deri testi yaptırmadik bugün Dr yapar mı blmyrum 5te gideceğiz haber vereceğim 🤗
minikmelegimmmm Oznur_0708 canım merhaba doktora gittik kakada iki kere kan olduğu için alerjik olma ihtimali var dedi. Eğer kan olmasaydı önemli değil derdim ama şimdi diyet yapman gerekir dedi. Sonuç olarak bugünden itibaren yumurta ve süt ürünü diyetine başladım tam bir ay bakacak. Ayrıca dana eti yani kırmızı et de %10 Olasılıkla alerji olabiliyor diyor onu da tüketme istersen diyor. Ne yiyeceğim deyince kalsiyum takviyesi verdi tavuk sebze falan yiyeceğim bakalım nasıl olacak
Bilgegamze Oznur_0708 memede emerken uyukluyorsa onu bile uykudan kabul ediyor doktorlar. Ama tabi daha küçük uzun uyumasi lazim kolik falansa ondam da uyumuyor olabilir
Bilgegamze minikmelegimmmm benim yeğenimde çoklu besin alerjisi vardi. Örneğin tahin ekmegin uzerindeki susam taneleri domates bulgur ve türevleri süt ve envai cesit süt ürünü yumurta. Ablam sadece elma receli pirinc lapasi ekmek ve patates yiyeniliyordu en son patatese de alerjisi oldugu ortaya cikinca doktor ablama anne sütünü kestirmişti. Çünkü ablam sadece ekmek ve suyla beslenmeye başlamıştı. Demem o ki sadece yumurta ve sut ürünleri diye düşünme bircok besin alerjen etkiye sahip olabilir. Örneğin benim kizimda çiğ sogan alerjisi var doktor olamaz diyor ama ben ne zaman yesem cocuk huzursuz yara derecesine kadar gelen pişik olusuyor.
minikmelegimmmm Bilgegamze Evet cnm biliyorum zaten gittiğim doktor da her şeye olabilir dedi baharat domates patlıcan kuruyemiş ama bunları bilemeyiz diyor deri testi sanırım kesin sonuç veriyormuş inşallah bizim öyle değildir ya alerji bile değildir belki inşallah 😞 ablaniz için de çok zordur öyle insan beslenemez ki. Kaç aylıktan kesti şu an yegeniniz nasıl besleniyor ki belli yaştan sonra alerji bitiyormus sanırım
Bilgegamze minikmelegimmmm 5 bucuk aylıktı kestiğinde sütü zaten cok zordu halisunasyonlar gormeye başlamıştı artık. En buyuk alerjisi susama cikti yegenmin suan 1 yasinda hala devam ediyor alerjileri bazi besinlere bitti de sut yumurta susam domates hala yiyemiyor
minikmelegimmmm Bilgegamze ay canım benim bayağı ilerlemis demek ki çok geçmiş olsun. Bu alerji durumu çok karışık ya herkes bilemiyor doktorlar bile tam anlamıyor deneye deneye bulun diyorlar Allah yardımcıları olsun
Oznur_0708 minikmelegimmmm evet bi test yok doktorlar bilmiyor biz bilmiyoruz inanın çok skıntılı ama yinede allah başka dert vermedi ya buna şükür diyorum
minikmelegimmmm Oznur_0708 tabi canım çok şükür Rabbim dermansiz dert vermesin evlatlarımızı korusun inşallah
Rikaa Oznur_0708 mamaya yogunluk verin diyetiniz oturana kadar, 1 haftaya sutunuzdeki sut urunleri ve yumurta salca baharat vs paketli gida arinmis olur. Bizde muz ve avokado alerjisi var dana eti, siz de tuketmeyin sutunuze gecmesin