T-24 Masmaviuuuui oğlumda gelişim geriliği var ve genetik bölümünede görünmemizi istediler gittik kan testi verdik moleküler karyotipleme testin adı 2020 eylülde ilk muayene oldu 2020 aralıkta sonucu öğrendim sonuçta kromozom duplikasyonu çıktı benden de kan alındı 2020 aralıkta ama ben sonucumu bitürlü alamıyorum bu zamana dek aksillikler yaşadım genetik testlerin bazılarının sonuçları geç çıkıyor 3-6 ay arasında mesela
Emirike Masmaviuuuui biz de yaptırdık 5.ci ayda yaptırdık 4 ay oldu daha bekliyoruz zor bir süreç sabırla beklemek gerekiyor 6 aya kafar sürebiliyor..
Mom727272 Masmaviuuuui genetik testlerden kromozom testi ve Array testi yaptırdık. İlki 1 buçuk ayda çıktı, diğeri 2 buçuk ayda İkisinde de kan verdik oğlundan bir tüp, Ankara’da laboratuvara yollanıyor. Bizim sonuçlar normal çıktı çok şükür.
Masmaviuuuui T-24 benimkide şuan 29 aylık 1 yaşını geçmişti oturduğunda sonuç ne cıktı neden dedi doktorlar acaba
T-24 Masmaviuuuui çok uzun bir hikaye aslında Q10 ve b2 vitaminleri kullandı ve 11 aylık oturdu 23 aylık yürüdü 7 aydır rehabilitasyon özel eğitim ve fizik tedaviye gidiyoruz
T-24 Masmaviuuuui gen duplikasyonu yani kromozom çiftlemesi var bundan dolayı gerilik yaşanıyor düzgün ve devamlı tedavi sonrası azalabilir denilmişti ama şu tedavilere başladık başlayalı aksilikler yakamızı bırakmadı parça parça gidiyoruz
T-24 Masmaviuuuui Q10 ve b2 vitaminleri çocuk metabolizma doktoru verdi ama genetik doktoru ilaç vermedi özel eğitim önerdi ve fizik tedavi önerdi onlara gidiyoruz şuan sadece Q10 ilacı kullanıyoruz 6 ayda bir kontrollerimiz var