snmtrhn45 kizlar merhaba oglum 3 gun sonra 4 ayina giricek ve ben yogurt meyve salatalik gibi seylerin tadina baktiriyorum emiyor parmagimin ucuyla veriyorum yogurt cok sevdi ozelillikle cork cork emiyor parmagimi sizce erkenmi doktoruna goturucem onumuzdeki hafta sorucam.onada tabiki ama 6 aydan once tabiki puturlu seyler vermicem.ama yavas yavas baslasin artik diyorum sizce yanlismi dusunuyorum.fikrinizi almak istedim benim.gibi deneyen anneler varmi acaba ?
MrvLina snmtrhn45 Bizde 4. Ayımıza gircez banada annemler , etrafımdakiler ufaktan ver sonra kabul etmez diyorlar , sadece anne sütü alıyoruz daha erken diyorum ama korkuyorum birazda 😐
Nefes snmtrhn45 benimki 6 ay 12 gunluk 1 hafta oldu tadimlara basladim, bence 4 qy cok erken, sonucta zaten onlarin hepsini tadacak birak doya doya sütünü içsin
Nefes snmtrhn45 bu arada ben elma havuc brokoli patates verdim 3 er gun hepsini cok cok sevdi aslinda verseydim hepsini yiyecekti ama tadim asamasinda abartmak istemedim ilk gun cay kaşığı, ikinci gün tatli,ucuncu gun yemek kaşığı miktarinda verdim yarin armut düşünüyorum cok sukur herseyi gorunce heyecanlaniyor ağzını aciyor arada yuzu degisiyor ama ben gulunce unutup yine istiyor 😂
Kayracim MrvLina bana da görümcem dedi bunu oğlumda bekledim zamanını 6.ayda verdim tadımları çok zorlandım dedi kızında erken başlamış tadımlara maşallah kızı herşeyi yer yemek ister oğlu hala aynı 1.sınıf öğrencisi hala aynı yemek konusunda çok zorluk çekiyor
snmtrhn45 Nefes ya anne sutu tabiki vericem onu kesmiyorum.ama hani alissin tadlarina en azinda red yasamim.diye cevremde veren okadar insan duydum.ki bende ole kasik kasik vermem tabikide hani taddiriyorum iste
Deniz_kum snmtrhn45 damak tadı gelişmesi için taddırılması söyleniyor valla büyük oğlumda asla taddırmadım ek gıdada çok zorlandım bu oğlumda kesinlikle taddırıyorum arkadaşım taddırmış çocuk gelişimcisi onun Kızı maşallah herşey yiyor
Buketasell Benim 3. Bucuk aylik kizim var bnde parmagim ucuyla corba yogurt tatiriryorum peynir tadiriyorum salca recel fln bi sorun olmadi illerde yemez diyolar bnim bi kaynim var sadece makarna ve pilav yiyo. Salata flnda yemiyo hic sabhlarida pekmez yiyo sadece peybir fln yemiyo hicbirsey ona sebep korkudan tadiriryorum
Caglaa Kızlar herkes kendi bebeği için tabiki iyisini bilir ama salça, reçel, salatalık, peynir hepsi bu ay için cok erken değil mi. Zaten ileride hepsni yiyecek bari küçükken sağlıklı beslensin diye düşünüyorum.
Vildanerdinc snmtrhn45 180 günü doldurmadan yani 6 ay öncesi mecburi durumlar dışında kesinlikle ek gıda önerilmiyor bilginize.. hele ki şeker tuz reçel salça 1 yaşına kadar yasak gidalardan. O dönemde gerekli her şeyi anne sütü yada formül mama içeriyor zaten ömür boyu gidalardan alacak erkene gerek Yok. Damak tadı gelişsin diye uğraşırken sağlıksız çocuk yetiştirmeyi eminim kimse istemez. Bu arada verdim bişey olmadı diyen anneler ne olmasını bekliyorsunuz acaba verir vermez bu erken ve yanlış beslemeler ileride tansiyon şeker obezitenin başlıca sebebidir verir vermez bi sonuç göremezsiniz. Son olarak tabii ki dr önerilerini dikkate alın ve tabii ki herkesin kendi tercihi ✋
snmtrhn45 benim kaynanam 1 5 kilo dogan oglunu ihlamur icire icire buyutmus kadin ya simdi matematik profosoru 😁