Benimoykum Kızlar bebeğim 6 ay 5 günlük bugün doktora gittim pirinç unundan Muhallebi yapmak istemiyorum internette de tam buğday ve yulaf unu için +8 ay yazıyor ama doktor verebilirsin dedi kafam karıştı bu şekilde muhallebi yapan var ise nasıl yaptığını yazabilir mi
212121 Benimoykum ek gidaya ilk havuc elma armut la basladik biz doktor tavsiyesiyle tabi muhallebiyle baslamak ne kadar dogru bilemedim🤔
Milasmom Benimoykum ben 1 çay kaşığı bebek irmiği ve 2 çay kaşığı pirinç ununa yarim çay bardağı su koyarak pişiyorum . Ilık olunca içine muz puresi veya elma puresi koyuyorum. Bazen birazda kendi sütümden ekliyorum. O sekilde veriyorum muhallebiyi.
Nefes Benimoykum muhallebi sart mi ya ben doktira gidemiyorum biraz uzak bize kendimce basladim 3 er gun veriyirum arttirarak , havuc ,brokoli,patates,elma verdim 3er gun . Yarin baska bir meyve düşünüyorum armut olabilir
Belissimo Benimoykum bence muhallebi yedirmeyin bile. Sebze püreleri yoğurt meyve püreleri dururken...
Benimoykum 212121 canım ben sebze olarak patates havuç yeşil kabak fasulye brokoli denedim patates+havuç karışımı elma ve armut rendesi ve yoğurt 3 gün kuralına göre verdim zAten az önce hamm e Bebek markası kaşık mama verdim yedi kızım ama onu dışarıdayken gerektiğinde vermek istiyorum muhallebi veriliyor ama sadece un konusunda tedirginim
Benimoykum Milasmom bu şekilde çok tarif gördüm ama pirinç ununda katkı maddesi çok diyorlar bu sebeple direkt pirinçle yapanlar varmış zar zor buldum yulaf unu her yerde bulunmuyor Bile gel gelelim ki yapamadım 😊 Bizde pirinç unuyla büyümüşüz hatta annem cicibebe verirmiş bize şimdi obez olur diyorlar küçükken bile hep zayıftım 🤣 Şimdi Doğum yaptım 6 aylık bebeğim eski kiloma döndüm Bile çok kastırıyorlar gibi geliyor şaşırdım bende 🙄
212121 Benimoykum ee bebek kasik mamasi nasil yedi mi bebeginiz bende iftardan sonra çıktım e bebekten aldım yarin verecem insallah
212121 Benimoykum patates havuc yesil kabak ve pirinc bunlari bi guzel haşlayıp blendır dan gecir sonra biraz zeytinyagi ekleyip istege göre biraz sicak su ekleyip kivamini bebegine gore ayarlaya bilirsin. Cok faydali bir corba bebegin severse deneyebilirsin
Benimoykum Belissimo sürekli yoğurt yedirmek reflü yapıyormuş ama muhallebi nin sindirimi kolay olduğu için gece de çok uyanmaması için muhallebi kaşık mama yediriliyor
Mirayserap Ek gıda nasil veriyorsunuz hangi saat lerde devam sütü veya anne sütünü nasil icitlriyorsunuz ek gida verildiginde ilk anneliğim ve kafamda sorular dr söledi ama pek anlamadim
Hannah Benimoykum biz de yani geçtik iki seferdir muhallebi verince aşırı kusma oldu hatta acile falan gittik o yüzden korkuyorum artık vermeyi düşünmüyorum bence siz de temkinli olun özellikle sabah saatlerinde ek gıda vermeniz gözlem açısından daha iyi olur
Benimoykum Hannah ben öğlen saatinde veriyorum ama akşamları da yatmadan vermem lazım yoksa çok sık uyanıyor artık geceleri
Benimoykum 212121 yedi canım ilk defa verdim bende kaynamış suyun ılımasını bekledim sonrA içine yavaş yavaş karıştırarak kattım yedi
Benimoykum 212121 henüz denemedim cankm ama denerim bende çok bilgi sahibi değilim araştırarak ilerliyorum 😊
Belissimo Benimoykum bilemiyorum tabiki her bebek farklıdır. 3 aydır her gece yatmadan yoğurt yedi kızım reflü olmadı. Muhallebi hiç vermedim , irmik kullanıyorum tok tutan mamlr yapmam için
reinamm Benimoykum bebek irmiği verebilirsiniz, muz yada elmayla karıştırıp. Ama tavsiyem önce sebze yedirin
Benimoykum reinamm sebzeleri verdim zAten irmik vermedim henüz gündüz vericem birde tek öğün yeter dedi doktor ama doymuyor yani tek öğünle 😊