yigitinanneesii Kızlar bi postta gördüm, ayakta sallamak, bebeği zıplatmak vs beynine hasar verebiliyormuş. Bilgisi olan var mı ?
Fitifiti yigitinanneesii Öyle bir sendrom yok. Bebeklerde sallanma sonucu beyin kanaması geçirme riski her zaman için vardır.
Zlm yigitinanneesii Evet beyni saplandığı için bebeğe zarar veriyo aynı şekilde kucakta sallamak veya çok ziplatmakta
Woody Fitifiti Var esasında Şimdi okuyanlar yanlis öğrenmesin izninizle🙈 Sarsılmış bebek sendromu (SBS), bebeğin ilk aylarda sık olan ağlama krizlerinin ebeveynde oluşturduğu hayal kırıklığı ve kızgınlık sonucu bebeği sarsmasıyla ortaya çıkan ve bebekte kafa içi kanama, göz dibi kanaması ve beyin hasarı gibi ciddi sağlık sorunları yaratabilen, hatta ölümle sonuçlanabilen bir durumdur
yigitinanneesii Prensesannesi38 normal hızda sallıyorum ama ayakta saklayınca kafası sağa sola gidiyor ya sakıncalı falan yazmışlar
Prensesannesi38 yigitinanneesii bende duydum ve hiç ayağımda sallamadım bilmiyorum ama illa sallayacaksanız hafif sallayın derim
muhanne Çok hızlı öne arkaya salladığınızda oluyor diye biliyorum. Sinirle bebeğin başının öne ve arkaya değecek kadar sert sallandığında. Mahallenin En Mutlu Bebeği kitabında okumuştum. Hafif sallama değil
Fitifiti Woody Vay canına! beyin sarsıntısı ya da kanamayı sendrom olarak adlandırmak 🤔 Düzeltme için teşekkürler 😄🙈
Fitifiti yigitinanneesii Hemen hemen her anne bebeğini sallayarak uyuttuğu zamanlar oluyor. Benim de hunharca salladığım geceler olmuştur 🙈 Olacakla,öleceğin önüne geçilmiyor.8 aylık bir bebekte oturduğu yerden kafa arkasına düştüğü için beyin kanaması geçirmişti. Hiç olacak şey değil gibi görüyoruz ama bazı bebeklerin yatkınlığı oluyormuş 🤷🏻♀️
Woody Fitifiti evet temelinde beyin kanamasi gibi bir sey sanırım. Ancak çocukların her şeyi sendrom 😀😀😀 Ben sizin bildiğinizi biliyorum ama okuyan “yok yaaaa” demesin diye yazdım 😀 yoksa estağfurullah