Fatma5672 8 aylık bebeğime ilk defa mama vermeye başladım, bir öğünde 30 cc vermem gerektiğini söyledi eczaneci ama bebeğim doymuyor gibi. Sizler ne kadar veriyorsunuz her öğün için, 30 cc az mı
Jelibon Fatma5672 30 cc yenidoğan döneminde verilir. 8 aylık için en az 120-150 cc içebilir, hatta bazı bebekler daha fazla da içebilir.
DaisyMom Fatma5672 sadece mama verecekseniz cok az bi olçu.Bebeginiz kac kilo.Benim kizim 7 bucuk aylik 150-160 bazen geceleri 180 iciyor.Hasta oldugu zamanlar dusuyor bu olçü.
Feyzza Fatma5672 her ne kadar mama arkadaşında ölçüler yazsa da her bebeğin kendine özel olduğunu unutmamalıyız birisi 150 içerken diğeri 120 içebilir öncelikle bebeğinizi gözlemlemelisiniz ben 8.5 aylıkken 180 cc başladım sabah öğlen akşam içiriyorum aralarda ek gıda öğünlerini yediriyorum normalde ilk zamanlar asla içmezdi benim ki de zarla zorla içirirdiö hepsini mama değiştirdim onu beğendi o yüzden maşallah içiyor
Feyzza Fatma5672 bu arada gece beslenmesi yapmıyoruz 2 aydır 9 aylık olduk o yüzden gündüz içiyor da olabilir
Fatma5672 3 gündür o şekilde veriyordum az önce artık çok ağladığı için toplamda 90 cc verdim öyle uyudu, bana da çok az geldi
Bkttduha Fatma5672 Mamanin arkasinda yaziyo ne kadar vermeniz gerektigi ama cogu o yazdigi kadar cok icmiyo benim brbegim 5 aylik 120 cc iciyor 2 saate bir mamanin arkasinda 210 yaziyor hangi mama bide
Fatma5672 DaisyMom sadece mama ve ek gıda. 6.ay aşısından beri kilosunu bilmiyorum ama ortalama bir kiloya sahip. Ek gıdaylada aramız iyi çok şükür ama emmeyi yeni bıraktığı için sürekli bir şeyler tüketmek istiyor bende 30 cc veriyordum ama 8 aylık bebeğe 30 cc çok az geldi biberonun çok az bir kısmı anca doluyor bebeğim ağlayıp daha fazla içmek istiyor
Fatma5672 Alerjik bir bebek, doktorumuz evolvia önerdi. Hiçte anlamıyorum mama ölçüsünden. Arkasında 6. Aydan itibaren 240 ml-4 öğün şeklinde yazıyor. 30 cc’ye bir ölçek oluyor onu mu dedi acaba eczaneci. Yoksa çok çok az oluyor
Sbsgn Fatma5672 büyük ihtimal 1 ölçek 30cc demiştir sen en az 120cc 4 ölçek yap o içsin doymazsa tekrar yapar ne kadarla doyduğunu anlarsın iter zaten
DaisyMom Fatma5672 evet 30 cc ile doyamaz yani bir cekmeye biter o mama.Siz olcuyu arttirin kilo kaybi olmasin.90 cc vermissiniz eger mama bitince biberonu hala cekiyorsa biraz daha arttirin.Her bebek farkli bi anda fazla da vermeyin daha yeni baslamissiniz mamaya.Her 30 cc icin bir olcek koyacaksiniz.Yani 30 cc su mamayida koyunca 40 yada 45 cc cikmasi gerekiyor.
Fatma5672 Feyzza 180 fazlasıyla doyurucu oluyordur. Geceleri sık kalkıyor mama miktarını artırınca o problemde çözülür inşallah
Feyzza Fatma5672 bizimki biraz gazlı olduğu için comfort lifli mama kulluyoruz canım Ondan 180 içiyor önceki mamayı zorlasak 120 zarla zorla içiriyordum