Sumeyye44 Malatya da yaşayanlar çocuğunuzu nerelere götürüyorsunuz, zamanınızı nasıl geçiriyorsunuz. Özel eğitimler Haftada kaç gün kaç saat yararlı oluyor. 24 aylık bebek için ne önerirsiniz. Dün otizm tanısı konuldu lütfen tecrübelerimizi paylaşalım.
Yigitannesii Sumeyye44 özel bı çocuğunuz var özel bir anne olmuşsunuz ♥️ otizm konusunda merak ettiğim bir şey var şuan 24 aylık teşhis koyulmuş peki siz ne zaman tuhaflık sezdiniz ? Yani bebekler 3 aylık olunca bile göz temasına başlıyorlar 6 aydan sonra isime dönüyorlar genelde bunlar en başından beri mi olmadı sizde ? Oğlum 6 buçuk aylık nelere dikkat etmeliyim o yüzden soruyorum.
PurpleTail Sumeyye44 ben özel eğitim öğretmeniyim Malatya Ramda da çalışan bir arkadaşım var ilçede misiniz merkezde mi?
Sumeyye44 Merve Göz teması sınırlı, komut alma yok, kollarını çırpma, kafa sallama, seslenince çok bakmama, bir nesneye ellememe, çocuklarla oynamama iletişimsizlik ve hiç kelimesinin olmaması ışıklara karşı ilgi VS..
Elanur11 Sumeyye44 bizde 3 yaşındayız göz temasımız var, komut arada alıyor. Kızdında kollarını cırpıyo bilmiyom normal mi bu ? Birde takıntılı baya. Mesela yolda yürüyoz orda duvarın dibinden gitmek istiyor oraya gözlerini dalıp yürüyor. Tv çok izledik kestik. Bide kardeşi oldu cok kıskandı
Kalp26 Sumeyye44 instagramda merf_xl hanımı takip etmenızı onerırım kendısının oglunada otizm tanısı konmustu götürdükleri egitimcilerle baya yol kat ettıler suan cocuk diger cocuklardan farksiz ama maddi manevi zorlayici bir sürec malesef hersey maddiyata dayali 3 yasına kadar otizm tanısı kesın konmuyor die bılıyorum umarim gecici bir sürectir uyaran eksıklıgı vs süphesi yokmu? Cok gecmıs olsun
Sumeyye44 Kalp26 evet biliyorum takipde ediyorum. Biz Malatya da yaşıyoruz burada iyi bir yer bilen varsa diye sormak istedim. İmkanlarımız dahilinde ne yapılacaksa yapacağız inşallah bizde çok iyi olacağız. Takıntılar çok fazla bizde. 16 aylıktan beri otizm belirtileri şüphesi dendi.
Halimehatun Sumeyye44 ne gibi takıntıları var soruyorm kusura bakmayın hepimizin çocuğu var.. birde tv tlf izliyor muydu
Sumeyye44 Yigitannesii oğlumun bebeklik ten göz teması kısıtlıydı. 16 aylıktı ilk psikiyatriye götürdük. Şüphelerimizden bahsettik izleyelim gözlemleyelim dedi. 2.götürdüğümüzde otizm belirtileri şüphesi dendi. 3.ye götürdüğümüzde tanıyı koydu ve ne yapmamız gerektiğinden bahsetti.. Biz oyun kuramıyorduk hiç ve hiç bir nesneyi eline tutturamıyordum umut umut diye sesleniyorum defalarca oralı olmuyordu..
Sumeyye44 Brfar evet çok hızlı şekilde sağa sola sallaması. Müdahale etmesek saatlerce sallar. Çocuk bundan haz duyuyormuş eğitime başladıktan sonra düzelme olur dedi doktor
Sumeyye44 Sahinftma hiç konuşmuyor. Dee deee baa baa diyor art arta defalarca ama bilinçsizce söylüyor tanımıyor babayı dedeyi
Sumeyye44 Halimehatun ekrana hiç bakmadı diyemem ama o dakikalarca önünde dursun izlesin diye açmadım hiç. İzlettiğim şeyler şarkı dans 2 3 dakikalık videolar. Takıntı derken şöyle kafası hep yukarıda ışıklara karşı çok ilgisi var yürürken uzanırken.. Işıklara bakarken gözlerini devirerek bakması. Kollarını kuş gibi çırpması. Bu ara da yürürken zıplıyor
Sumeyye44 Elanur11 bende pek fazla bilemediğim için yorum yapamıyorum. Yeni öğreniyorum okuyorum.. Şüpheniz varsa beklemeyin bence. 24 aylık benim oğlum doktorun dediğine göre çok yol katetilecek bir yaş iyiye gidebilecek Bi yaş
Kalp26 Sumeyye44 bu el cirpma ıkı el asagi yukari tarzındamı benımde oglum 15 ayında fln süreklı bu hareketi aksama kadar yapıyordu kablo fln sallıyordu ayrica ama oyun yapıyormus unuttu
BARANN24 Sumeyye44 öncelikle Allah tan acil şifalar dilerim size özelden nasıl ulaşabilirim . Bebeğimde aynı şüpheler var