Mom0768 herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil, sadece maddi imkanı olmayan anneler çalışmak zorunda gibi bir şey de yok. bazen kazandığın paranın azlığı ya da çokluğu da önemli olmuyor. çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihidir, çalışmayı tercih etmesi onu “eksik anne” yapmaz. elbette çocuklarımız ile geçirdiğimiz zaman çok kıymetli ama ne kadar zaman geçirdiğin değil o zamanı nasıl verimli kullandığındır bence önemli olan. çocuk ile 7/24 beraber olmak değil sadece, bu sürekli anneye bağımlı bir birey yetiştirmek bana göre de, çocuğun kendisini anneden bağımsız bir birey gibi hissetmesi lazım. kaldı ki annenin de kendisini ev düzeninden çocuğundan farklı bağımsız bir ortamda olması hem özgüvenini tazeleyen güçlü hissettiren birşey hem de sosyalleşerek farklı ortamlarda bulunarak yaşadığı deneyimleri çocuğuna aktarabilmesi de önemli. bi yandan da herkes burada maddi özgürlüğü olmamasından yakınıyor, yarının ne getireceği ne koşullarda olacağımız belli değil altın bilezik şart. çocuğuna örnek olmak açısından da önemli bence. bende çalışan bir anneyim benim annemde çalışan bir anneydi. ve onu çok iyi anlıyorum, eminim ki çok tepki alacağım ama bu birazda annenin kendisini tatmin ve kontrol etme içgüdüsünden duygusundan ileri geliyor bence, çocuğu ile birlikte olunca herşey kontrol altında olacak mükemmel çocuk yetişecek vs.