Arkadaşlar merhaba ilk çocuğum ve tek başıma bakıyorum bu yüzden her şeyi kafama takıyorum. Buradaki tecrübeli annelere danışıp daha doğru davranmak soğuk kanlı olabilmek istiyorum. Bebeğim bugün 40 günlük oldu. Dün gün boyu uyuyup gece 4 ten sabah 9 a kadar uyumadı 9 da uyuyup 10 bucukta uyandirdigimda vücudu çok sıcak geldi atesini ölçtüm temassız ölçerle. Alnından ölçtüğümde 37.1 37.2 çıkarken şakaktan ölçünce 37.8 çıkıyordu. Yenidoğanda ateş tehlikeli olduğu için doktorumuzu aradım. Parol önermişti verip vermemek konusunda danıştım. Doktorda verebilirsin ama takip edelim eğer 37.5 in üzerinde izlerse getirin bakalım dedi. Üzerini serinletip klimayla soğuttuğum odaya aldım zıbınla bi yarım saat orda tutup parol verince ateşi 37 den yukarı pek çıkmadı. Sonrasında banyo yaptırdım aksama kadar uyudu. Aralıklarla uyandirip besledim. Beslenmesi vs normal huzursuzluğu bi tek atesi yüksekken vardı. Şuan da normal gözüküyor. Bu ateş konusunda alnından cıkan sonucumu şakaktan çıkan sonucu mu baz almam gerekiyor anlamadım. Şakaktan hep yüksek çıkıyor alnından normal çıkıyor. Ateşten çok korkarım