Kizimmmmm3434 Hanımlar bebeğim 3 aylık ek gida için şimdi yaz meyvelerinden armut şeftali falan onlardan muhallebi yapıp konserve yapıp kaldırmak istiyorum nasıl yapabilirim tarif verebilir misiniz
tavsaninannesi Kizimmmmm3434 şeftalinin kabuklaro mutlaka soyulmalı alerjiktir şeker katmadığım için tencereye alıp kendi suyunda biraz kaynatıyorum sonra rondodan geçirip kapaklıyorum
tavsaninannesi Kizimmmmm3434 çiğden romdodan geçirip buz torbalarına koyup buzluğada atabilirisiniz taze olarak çıkarıp pirinç unu yaparken içine atıp birlikte o an pişirebilirsiniz öylede oluyot
tavsaninannesi Kizimmmmm3434 yok pirinç unu vs hemen tüketecekse yapıyorum 2-3 gün dayanıyor ama sizin daha var o yüzden siz normal marmelat gibi yapıp kapaklayın sonra ek gıdaya başlayınca normal pirinç unundan muhallebi yapar yedirirken ilave edersiniz tabağına
Kizimmmmm3434 tavsaninannesi ay teşekkür ederim yarın yapacam kaynatıp rondodan geçirip kapatıyım armut şeftali ikisini karıştırsam olur mu çok soru sordum hiç bilmiyorum kusura bakmayın
tavsaninannesi Kizimmmmm3434 yok estf yardım edebiliyosam çünkü bu zamanları bende geöirdim çok yardıma ihtiyacı oluyor insanın. Şeftali armutta karıştırılabilir ama tek tek verseniz daha iyi olur ben karışık yedirmedim genelde tek meyve bide alerjisi olabilir herhangi birine deneyecek gideceğiniz için armut ya da şeftali birine alerjisi çıkarsa yaptıklarınız boşa olmasın ayrı ayrı yapın
Kizimmmmm3434 tavsaninannesi çok çok teşekkür ederim allah razı olsun kavanoza koysam nasıl saklayabilirim bu son soru olsun 🙈
tavsaninannesi Kizimmmmm3434 zaten kavanoza sıcak koyup tutturursanız konserve gibi oluyor onuda serin yerde muhafaza edebilirismiz en güzeli buzdolabı zaten şu kavanozların en küçük boyları yeterli olur yine sormak istediğiniz bişey olursa seve seve cevap veirirm