TheBaby NorthLight Ya gerçekten sıkıldım bu yeni çıkan şeylerden. Herşey zararlı herşey yasak. Yıllarca kullanılmış hiç bi sıkkntı olmamış hepimiz yürüteçlerde büyümüşüz. Bizlerde bi yamukluk var mı ? Annem beni 4 aylıkken yürüteçe koymuş. Çünkü müsaitmişim doktor artık binebilir kasları çok iyi demiş. 9.ayımda da yürümüşüm. Oğlum biraz tembeldi 6.ayında yürüteçe koydum. 1 ay sonra yürüdü. Bişeyide yok🤷♀️ Kızımada alıcam şimdi. Paylaşımın sonunda sen mükemmel bir annesin yazısı çıkıyor yürüteç almayanlara itafen 😁 şimdi ben rezalet bir annemi oluyorum
ebrugorgel TheBaby bizimki de daha bugün geldi allahım ilk çocuğum alayım almayım oğlan çocuğu bir de sizin gibi düşünüp aldım çokta sevdi suyunu çıkartmadığımız sürece bence de binebilir yani 🤷🏻♀️
NorthLight TheBaby estağfurullah anneliğe laf etmek için paylaşmadım, Amerikan pediatri akademisinin araştırması bunlar, katilirsiniz katılmasıniz size kalmış, ama %100 hiçbir çocuğa hiçbir zararı da yok diyemezsiniz 🤷
Sibell777 TheBaby kesinlikle katılıyorum 3 kız kardeşiz 3 ümüzde yürüteçte büyüdük bizim mahallede 6 kızdık hepiniz yürüteçte büyüdük kızım 9 aylık onuda yğrüteçe koydum iyikide koymuşum nerdeyse yürücek her yere ayağa kalkıp tırmanmaya çalışıyor kuzum çok şükür hiç te pişman değilim kullandığıma bende 5 aylıkken koydum yürüteçe
ftsdmrhn Sibell777 ben hiç yürüteç kullanmadım, oğlum 8 aylık kalkıyordu koltuklara tutunup. Yürütecle alakası yok bunların hatta yürüteç yürümeyi geciktirir bu bilimsel veridir
Deleted12 NorthLight yahu niye böyle şeyler söyleyip herkesin sınır katsayısını çıkarıyorsunuz. Ben yürüteç kullanmışım bebekligimde hatta saatlerce orda duruyor muşum. Elbetteki saatlerce durmak zararlı ama herşeyim fazlası zararlı değil mi zaten. Ben kendi bebeğimi de koyuyorum yürüteçe Gun de maksimum 1 saat en fazla o da. Çocuk ayakta durmak istiyor ne yapacaz neyle durcak ayakta yurume arkadaşıyla mi daha dengeyi sağlayaman bebek ondan düşünce ne olacak. Böyle şuursuzca paylaşımlar yapanlara yeminle ayar oluyorum. Yok onu kulanma yok Bunu yeme yok Bunu yedirme giydirme sokma çıkarma. Herkes istediği gibi rahatca büyütsün bebeğini salın bi ya. Herşeyin fazlası zarar bunu sokun kafamiza.
NorthLight Deleted12 ben Amerikan pediatri akademisinin araştırmasını paylaştım, kulaktan dolma bilgiler değil yani. Yürütec kullanmayan bir sürü insan var, bunlardan biri de benim, yürütec olmadan da çocuk bakılıyor yani merak etmeyin 🤷
CubukKraker NorthLight valla hiç yürüteç almadım ama karşı da değilim ne bileyim hepimiz yürüteçle büyüdük çok şükür sağlamız ama kızıma gerek duymadım. Maşallah diyeyim çünkü benim ki 6. Ayında etrafa tutunup kalktı 7,5 ayında da yan yan gitmeyi öğrendi şuan 8 aylığız bakalım ne zaman yürüyecek😂😂 yürüme arkadaşı aldım onu çok seviyor onunla yürüyor her yeri geziyor evde 😂 eğer erkenden ayağa kalkıp yürümeye çalışmasaydı yürüteç alırdım heralde🙄
Sibell777 ftsdmrhn herkesin görüşü farklı ben bir sıkıntısını görmedim kimseden de duymadım geç yürütor diye ben 11 aylıkken 2 kız kardeşimde yaşında yürümüş her bebekte bence yürüteçle alakalı değil kimi gelişimini erken tamamlar kimi geç onla da alakalı olabilir bence 🌼
Yesillimon NorthLight 6 aylikken başlamıştım kullanmaya bize bir zarari olmadi bu mesele çok abartiliyor.
Deleted12 NorthLight bak hanım ben yürüteç kullanmışım 8 aylıkken adımlamaya başlamışım 9 aylıkken de yürümüşüm. Bu yürüme isleri genetiktir. Çevrenin etkisi vardı E elbette ki ama genetik etkiler ağır basar. Böyle yaparak insanların beynini zedeleme. Kemdi işine bak. Ne güzel bak koymuyor mussun ohhh rahat hadi bakalım kimseye de karışma böyle anlamıyorlar zararını bilmem neyini deyip de insani çileden çıkarma. Bi sen biliyorsun zaten başka kimse bilmiyor.