EsraaK Arkadaşlar çoklu gıda alerjimiz var. Süt ve süt ürünleri,yumurta, kuruyemişler,soya,mercimek bunlar bizim bildiğimiz alerjilerimiz. Gelin deneyim ve tecrübelerimizi yazıp bilgilenelim.
Zeliha66 EsraaK dün gittik alerji doktoruna bagırsak tepkimeli oldugumuz ıcın test faln yapmadı. Süt ve yumurta hariç 3gün kuralıyla herseyi ye dedi. Kakada kan kilo almada sıkıntı yoksa yemeni istiyorum katı diyet önermiyorum dedi.Peki gizli kan varsa dedim onu önemsemiyoruz dedi aklıma takıldı bagırsakları hasar görmez mi?
Deletedmom381 EsraaK 20 yasında erkek kardeşimde çıktı çoklu besin alerjisi, hemen hemen hersey zararlı. Diyetine dikkat edince birsey olmuyor ama kaçamak yaparsa vücudu ciddi reaksiyon gösteriyor. Çok beter birsey dikkatli olunması gereken bir hâl. Alah kolaylık versin. Bebekken dikkat edilmesi kolay amacocukluk ve ergenlik döneminde çok zor.
Aysenil_ EsraaK benim kızımında süt ve süt ürünleri,yumurt,tavuk ve bademe alerjisi var. Biz deri prick testi yaptık siz nasıl öğrendiniz bebeğiniz kaç aylık?
Hlmkckky EsraaK belki buğdaya alerjisi vardır çünkü benim kızımın da öyleydi en son sadece zeytin ekmek yiyodum ama gene de kaşıntılar ve kızarıklıklar inanılmazdı yama testi ve sırtından test yaptırdık ve buğdaya alerjisi çıktı. Üç hafta yoğurt yedirdim hiçbir tepki vermedi ama şimdi süt ürünü de yediremiyorum hemen ağzının etrafı ve vücudu kızarıyor ve püskürterek kusuyor :( kaç aylık bebeğiniz bu arada?
Gizemmyigit Zeliha66 emziriyor musunuz? Peki diyet yapmazsanız egzama geçiyor mu veya azalma var mı? Benm bildiğim kadarıyla süt ürünlerine alerjisi var kızımın(test yapılmadı kendim keşfettim) 2 aya yakındr peynir yoğurt süt yumurta dahil tüketmiyorm. Gel gelelim daha önceden ara ara çıkan egzama son 2 haftadır ressmen azdı, delircem🤦🏼♀️🙇🏼♀️
Zeliha66 Gizemmyigit meme+mama olarak gidiyorux canim diyetten sütüm azaldı mamayi takviye olarak aldik benim kızım bagirsak tepkimeli egzaması yok. Muhtemelen baska biseye alerjisi var yavrunun. Benim kızımda kuruyemis muz yeyince cok gaz kusma oluyo ben tüketmiyodum dr kan görmedikce devam et ye herseyden sütün kaliteli olsun dedi. Ekmegi evde kendim yapiyorum. Hic bi hazır gıda tüketmiyorum doktorum sakın dısardan lahmacun pizza gibi seyler tüketme genelde onlar bagirsakda kanamaya neden oluyo dedi
EsraaK Gizemmyigit İnanm sıkı diyet yapmama rağmen egzama hiçbir şekilde azalmıyor bir gün bakıyorsun az kaşınıyor bir gün deli gibi kaşınıyor yani kaşıntı hiç geçmiyor
EsraaK 10kba İnanın takip ediyorum zaten üç türlü şeyden farklı hiçbir şey yemiyorum patates marul havuç bunlarada alerjisi yok baktırdık ama çocuğum sıkıntılar bir türlü bitmiyor Sürekli kaşınıyor
EsraaK Zeliha66 İnanın bağırsak tipkili olmasını çok isterdim.Egzama o kadar zor ki her şeyi azdıra biliyor çünkü. Keşke sebebini bulabilsek ama sebebini bulmak egzamanın çok zor
Zeliha66 EsraaK kulak arkasinda yarasi var kiziminda popoda catak popoda pisik biodermanin losyonunu kullaniyoruz. Siz bi krem faln kullaniyo musunuz. Süt alerjisi basli basina zaten çokkk zor😔
Madaliko Benim kızımında yumurta, süt, süt ürünleri, balık, kuruyemiş, soya, susam, kereviz bunlara alerjisi var şimdilik bunları bulabildik doktorumuz test yapmıyo çok küçük canını yakmayalım diyor ama ciddi egzaması var krem kullanıyoruz şuan 🤷🏼♀️
Hasanseymen Madaliko aynı durum bizde de var test yapmıyor ama bir daha ki muayane isticem test çünkü ikizimde mahvolduk artık
Zoey8 Zeliha66 benim bebeğiminde egzaması var kulak arkalarında yarıklar ve kabuklanmalar olmuştu bacoderm verdi ilk sürmeyle etkisini gösterdi ve tamamen geçti doktorunuza sorun isterseniz bu ilacı çok iyi yaradı kulak arkalarına geçmiş olsn
EsraaK Zeliha66 Zeliha66 aynen öyle Allah yardımcımız olsun çok zor ben de Bioderma kullanıyorum nemlendirici olarak bizde de çatlak var popoda Fito krem anestol pomad Verdi doktorumuz
Zeliha66 Zoey8 alerjik bisey tüketmezsem hafifliyo baya sönüyplar ama yersem hemen kızarıyo sivilce gibi oluyo😔 simdilik bu kremin faydasini görüyoruz ama aklimda bulunsun tesekkür ederim belki lazim olur. Sizede gecmis olsun