Tugce Alerjik bebişi olan annelere sormak istiyorum. Sizde de huzursuz emme durumu var mı? Sürekli aç gibi davranma, memeye gelince de huzur bulamama. Bırakma, yeniden isteme, morarma gibi 🙁
TinkyWinky Tugce diyet yapıyor musunuz ? Bebeği rahatsız eden alerjeni diyet yapmıyorsanız sütünüzden geçer bebekte emdikçe bağırsaklarında aşırı gazdan huzursuzluk olur haliyle bebek emerken huysuz olur emmek istemez ama acıkınca mecbur emeceği için morarır zorlanır 😒
Newmom2020 Tugce bağırsağındaki dolayı huzursuz oldukları için öyle gazlı bebek gibi yani, huzursuz hissedip annenin memesine sarılıyorlar aslında açlıktan değil de rahatlamak için, tabi emdikçe bağırsakta huzursuzluk artıyor o yüzden bahsettiğiniz şekilde davranıyorlar, yani tam bir kısır döngü.
Tugce TinkyWinky bebeğim 1 haftalıkken belli oldu. Şu an 7 haftalık. Alerji doktoru yönlendirmesiyle süt ürünleri, margarin, bulyon, gluten, soya, dana eti, kuruyemiş, kuru bakliyat ve paketli ürün tüketmiyorum. Arayışımız daha da devam ediyor maalesef
Tugce Newmom2020 çaresiz hissediyorum 😔 bunu nasıl aşabilirim öneriniz var mı? İlk bebeğim tecrübesizlik bir yandan vuruyor
Newmom2020 Tugce mutlaka gazını çıkarın emdikten sonra ben bazen gece emip uyuyunca uyanır diye çekindiğinden gazını çıkarmakla uğraşmıyordum ama sonuç tekrar gaz ve huzursuzluk sebebiyle 45 dk sonra uyanıp ağlıyordu ağlıyor diye tekrar meme veriyordum başka ne yapsam susmuyordu, onun dışında reflü yatakları da iyi geliyor içine ısıtıp konulan kiraz çekirdekli olanları var ya da siz bir bez ısıtıp karnını sarabilirsiniz, ısındıkça da rahatlıyorlar, beyaz gürültü iyi geliyor (fön makinası, elektrik süpürgesi sesi çıkarıyorlar) içinde bu sesler çalan uyku arkadaşları var bebekler için, ya da ben karnımın üzerinde onun karnı gelecek şekilde uyutup yüzüstü ağzı burnu kapanmayacak şekilde yatırıyordum öyle uyumayı da seviyor ben sıçramıyor bu şekilde uyuyarak