Leylaa_ Benim dogumum da böyle geçti 😊 daha dün gibiii…. burda paylaşmıştım aslında belki hatırlayanlar vardır etkilenenler çok olmuştu kopyala yapıştır yaptım yeniden ❤🙃
Meraba güzel Anneler.. Çok şükür sonunda bende doğurdum Anne oldum 😊 Rabbim bu güzel duyguyu evlat hasretiyle yanıp tutuşan bütün Anne babalara nasip etsin inşallah sizlere de sağlıkla kucağınıza almayı nasip eylesin. Gelelim benim hikâyeme. 37.haftamda kontrole gitmiştik eşimle ilk nst çekildi herşey yolundaydı o zmna kadar ilişkiye hiç ara vermemiştik bi sorunda yoktu çok şükür doktrn odasından çıkarken ilişkiye devam etmelimiyim diye sordum hayır bırak artık doğum yaklaştı dedi sormasaydim belkide hiç yasak koymicakti hatta post açmıştım burda 2 hafta önce yasak ama yinede girsem sorun olur mu diye ama tabi ilişki bana tam bi eziyet gibi geliyodu. çok zorlaniyodum sırf doğumu tetikliyo diye 38+5 gecesinde ilişki oldu doktor yasak demesine rağmen ilk defa korunmasiz girdik bu arada. Sabaha kadar hafif hafif sancım oldu adet sancısı gibi. Doğumun cuma günü olmasını hep çok istemiştim o günde cuma günüydü herkesle görüntülü konuştum annemlerle ablamlarla arkadaşlarımla. En son bi arkadasm aradı görüntülü, dedim bi dk bekle lavaboya sıkıştım geliyrm , gittim bi baktım kahverengimsi bi leke ardından yoğun akintiyla birlikte ne olduğunu anlamadm hemen arkadaşıma söyledim aaa senin nisanın gelmiş hemen hastaneye git dedi beni bi panik sardı anlatamam elim ayağıma dolasiyo odadan odaya giriyom ama hicbsy yapamiyrm bana bi ağlama geldi arkadasm sakin ol ben seni yonlendircem çantalarını falan kapıya çıkar dedi yapacaklarımi söyledi neyse tlfnu kapattım hemen eşime seslendim bahçedeydi Askiim cabuk gelll doguruyom dedim ağlamaklı bi sesle 😂 koştu geldi hemen apar topar napicani oda bilmiyo bende . Bu arada gurbetteyiz kimsemiz yok annem gelicekti 2 gün sonraya almıştık biletini. Sonra ben duşa girdim ciktm üzerimi giydim wp grubumuz var arkadaşlara yazdım napim diye kimisi hastaneye git diyo kimisi gitme diyo bu arada hazırlandık arabaya eşyaları koyduk arkadasn biri dediki hemen gitme ameliyata alırlar sancin vs olmasa dedi öyle diyince de korktum herzmnki yürüyüş yaptigmz bi alan vardı eşimle biraz orda yürüduk oyalanmis olduk ordan ikindin ezanı okundu eve geldik namazı kildik eşim tost yaptı onu yedik hastanede bize 1 buçuk saat mesafede . Eltimi aradım napalim diye dedi hemen gidin hicbsy olmasa bile bebegin kalp atışlarına bakar geri gelirsnz dedi mesafede çok uzak nolur nolmaz dedi hemen çıktık yola acilden girdik nstye bağladı ebe sancı ve açıklık yok dedi doktrumu aradı doktor uzaktan geldiğimi bildiği için yatış yapın nstye bağlyn kontrol edin demiş saat gece 11e geliyo bu arada eşimi almamışlardı yanima onu aradm sancıda yok aciklikta yok eve gidelim evde cekeyim dedim tmm dedi hemen ciktik hastaneden o kadaar yolu geldik koltuğa uzandım 2 dk sürmedi sancilarm hızlandı eşim hemen arabaya bindirdi tekrar hastanenin yolunu tuttuk saat gece 2 buçukta hastaneye geldik bu arada gelirken yağmur nasıl yagiyo gozgozu gormuyo heryer sis görüş mesafesi sıfır . sancı geldikçe havaya zipliyom eşimin kollarını cimdikleye cimdikleye mahvetmişim neyse doğumhaneye aldılar beni eşim dışarda kaldı ebe baktı 1 buçuk 2 cm açılma olmuş nstye bağladı sancılar cikiyo benden başka kimse yok 2 tane ebe var sadece önlük giydirdiler sancı geldikçe kendimden geçiyorum bağıra bağıra gulhuvallahu ehad diye dua okuyom 😅😅😅 ebe yanima geldi lavman yaptı çok kötüsün eşini bikac dk yanına alicam moral olsun diye dedi bende dusa girebilirmiym eşim su tutsun belime dedim tmm ama en fazla 5 dk dedi hem sancinda hafifler dedi eşim geldi suyu tutuyo ama ben dayanamiyrm bağırmaktan sesim kısılmış çok afedersnz götüm yerinden çıkacak saniyodum 😅 ebeler geldi çatala alicaz bi bakalım kaç cm olmuş dedi sancidan ebenin omzuna bi yapışmışım etini kopariyomusum nerdeyse kendimi kaybetmişim tabi bunları sonradan eşim anlatıyo doğuma dair hicbsy hatirlamiyrm yeni yeni canlanıyo gözümün önünde. Öncesinde ebeye epidural istiyrm demiştim tmm dedi ben duşa girince bi anda tam açıklık olmuş çatala kadar zor götürdüler yuruyemiyrm eşimde yanımda çatala cikamadm kenarına oturdm ebe kalk bebegin kafasına oturuyosn dedi çatala ciktm bana sakin ıkınma doktr daha gelmedi dedi ama ben onu mu dinliyorum ki tutamiym kendimi heryere kaka yapmism batmış heryer eşimi dışarı çıkardılar hemşireler eldivenlerini giyiyordu bebek ıçimden bi anda kayıp gitti doktr geldi ebe dediki hocam çok güzel doğurdu hiç yırtılma falan yok bebekte annede sağlıklı dedi . Doktor bi baktı nasıl yok bütün yırtılma içten olmuş niye yonlendirmedinz dedi kızdı ebelere. ebeler eldivenlerini giyerken ben kendi kendime dogurdm ebe bebisi aldı göğsume koydu O an onun sıcaklığı bütün ruhumu sarmıştı kurban olduğum Rabbim nasılda güzel yaratmış şükürler olsun dedim Allahım sana binlerce kez şükürler olsun😢 ebeler de çok duygulandılar . Anne olmuştum hala inanamiyodum yavruma baktıkça gözlerim doldu nasılda cennet gibi kokuyodu nasılda güzeldi yok bunun tarifi. 1 hafta oldu doğum yapalı hâlâ rüyadaym sanıyorum inanamıyorum o kadar güzel bir duygu ki Rabbim hepinize nasip etsin inşalalh 🤲 doktor doğuma yetisemedi geldiğinde ben doğurmuştum ebelere niye son dk aradinz erken aramadnz diye kızdı.epidural içinde geç kalmıştı ebe o yüzden bütün sancıyı acıyı her zerresine kadar çektim demekki buda böyle hayirliymis. Doğumhanenin önünde eşim bekliyodu beni sandalyeye otutturdular odaya çıkarmak için eşim beni görünce ellerimi öptü alnimi öptü Aşkım dedim bak bebeğimiz oldu Baba oldun 😢 çok duygulandik o kadar farklı şeyler hissediyoki insan o an Asla anlatılamaz ♥️ Daha sonra odaya çıktık bebeğimi emzirmek için ebe bana gösterdi ama o kadar küçük ki tutamiyrm korkuyrm bisy olcak diye çok şükür ki hemen sütüm de geldi emzirdm yavrumu 🥰 gün içinde 3 4 kez hemşireler geldi karnıma bastırdı içimdeki pis kan çıksın diye dikislerim içten çok fazla olduğu için çok aciyodu canim 🤦♀️ bu arada Sabaha karşı 04:27de doğdu pamuk oğlum 🥰♥️ Eşim hemen annemi aramış akşamına annem otobüse bindi diğer gün saat 10 gibi indi . annem olmadığı için 1 gün daha hastanede kaldık çocuğa bakamayz diye Annem gelince öğlene doğru çıkışımızı yaptık 2 kişi olarak çıktığımız evimize 3 kişilik bir aile olarak girdik çok şükür Rabbime 🥰🤲 Minnoş oğlum uyuyunca bile hemen uyandırmak istiorum çok özlüyorum hemen o dogmadan biz nasıl yaşamışız şimdi evimiz süt kokuyo cennet kokuyo inşallah sizlerede nasip olur o eşsiz duygu hayirlsiyla alirsnz yavrularınızı kucağınıza 🤲 Benim hikâyemde buraya kadar coook uzun olmuş k.bakmayin Hakkınızı helal edin 😊 ben çok severdim burda uzun uzun hikâyeler okumayı umarım sizde sıkılmadan okumussunuzdur biraz karışık olmuş gözümün nuruyla ancak bu kadar yazabildim 🤭
Neyse gelelim tavsiyelere …
- depend inanılmaz rahat kesinlikle alın ben odaya çıkana kadar hastane bezi kullandım odada kendi dependimi takmistm
- bikac tane alt yedek pijama alin üste bisey olmuyo ama alta leke cikabiliyo bende öyle oldu degistrdm
- öyle herşeyi doldurmayin boşuna yük oluyo havlu falan eğer hastaneniz özelse dus için veriyolar .
- çıkış yaparken de normal esofmanlarimla çıktım üzerime uzun bi ceket giydim acil bölümünden direk arabamiza bindim kimse görmedi 😅 ayağımda yine terlik .
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar
Ha bu arada dikislerim çok olduğu için bugün 10.günümüz hâlâ toparlanamadm oturup kalkarken inanılmaz agriyo Allahtan annem yanımda bebisimin altını bile rahat rahat degistiremiyrm kendi derdimden dua edin hemencik toparlanayim kızlar 🤦♀️ Rabbim hepinize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin hepinizi cook öpüyoruz teyzeleri Bal oğlum aybarsimla 🥰😘♥️Allaha emanet olun 💐