Cheddar İyi geceler anneler 🧡 Ya gece gece bi yandan postlara laf yetiştiriyorum bi yandan uykum var yatsana diyorum diğer yandan da bu bebeler konuşmaya nasıl başlıyo yani bi anda başlıyorlarmış ya nasıl oluyo o iş onu düşünüyorum. Bir sabah uyanıp ana ben acıktım kahvaltı hazırla da yiyek diye mi gelişiyor 🙈😂 Şuan kızım kendince bir dil oluşturmuş konuştuğunu sanıyor anlamlı kelimesi 15 anca var. Diğer kelimeleride hep ilk hecesini söylüyor. 25aylık bu arada. 2-3lü yönergeleri bile anlıyor maşallah kafa zehirde konuşma işi tınne 😅 Uyuyakalırsam kusura bakmayın konusan bebelerin annelerini yoruma bekliyorum. 🥰
simiyyy Cheddar Bir sabah uyanıp ana ben acıktım kahvaltı hazırla da yiyek diye mi gelişiyor 🙈😂 Düşünsene bir sabah bir uyanıyorsun çocuk karşında istiklal marşını söylüyor 😂
Birkizbiroglan Cheddar ben de surda bekleyim çiçeğim izninle ☺️ Yalnız düşününce bir sabah uyanmışim anne uyan, günaydın falan diyor alllahim 😍
Dilaramina Cheddar ben de burada bekliyim oğlum 24 aylık hala 20-30 kelimeden başkası yok 🤭 artık konussun istiyorum cok uğraştım ama olmuyor birazda genetiklik te var bizde sanırım
omerva simiyyy tam 2 yaşında umreye gittik kızımla konuşuyordu normalde ama uçaktan inince otobüse bindik hep birlik lebbeyk allahümme lebbeyk okunuyor ya benim kız başladı okumaya ben şok baya baya da doğru telaffuz ediyor yüreğime inmişti 😄 o geldi siz böyle yazınca aklıma
Cheddar Dilaramina evet genetik durumda önemliymiş. Mesela ben 3yaşında anca zahmet etmişim 😐 inşallah zamanında görürüz 🧡
seheriko Cheddar Birden oluyo gerçektende yani bir bakmışsın senin çok kullandığın kelimeleri söyleyi veriyor. Biz Ronyayla çok saklambaç oynuyorduk bir gün bi baktım anne nerdeymiş işte burdaymış diyi verdi 🤣
Cheddar seheriko yaaa eriyorum 😻 inan ben normal hayatta bu kadar konuştuğumu bilmem çocuğa papağan gibi şakıyorum örnek olsun diye be sero başkan😶
seheriko Deletedmom896 Teyzoşlarına olabilir 🤣 Ayy ama dilleri açıldı mı susmuyorlar Ben günde 82901768 kere evdeki eşyaları sayıyorum bu ne bu mavi mi vs diye sorup duruyor 🤣
Birkizbiroglan Cheddar Yaa dimiiii 🙈😍 inşallah olacak be kuzum,ben kızımla ilgili bu olayı hatırlamıyorum🥺 ama genetik faktor de önemli. Babası 3 4 yaşında konuşmuş. Rabbim o dillerinin bağını çözsün, susmasinlar razıyız 😁😁😁
mavilimor Cheddar geçen arkadaşım geldi bebesi de maşallah konuşmaya başlamış. Tvde çizgi filme reklam giriyo teyje gel gel falan diyor. Kız nasıl konuşmaya başladı bu dedim (başka şehirde eşi asker izine geldile) buraya gelince başladı işte diyor. Ya başladı da nasıl işte arkadaş. 😂😂 o sırada gene reklam girdi teyje gel gel dedi laf yarım kaldı 😂😂
Cheddar mavilimor ahhajaja ya insanlar takılmayınca çok normal karşılıyorlar sanırım.😅 Ben şimdi can kulağıyla 4 gözle bekliyorum nasıl başlayacak diye
Ah_neredeee_vah_neredeee Cheddar Yani canım benim kız 21 aylık ve 18 aylıktan bu yana kademeli şekilde söylediğimiz kelimeleri tekrar etmeye başladı . Şuan ne söylesek aynısını kendi dilince söylüyor . Öncesinde bizimkinin de kelimesi çok azdı . Ve cidden birden başladı yani inanamadık sanırım kayıt edip yeterince duyup algıladıktan sonra başlıyorlar .. hala ikili cümlelere geçemedik ama sorun değil benim için onunda zamanı vardır diye düşünüyorum :)
Cheddar Ah_neredeee_vah_neredeee tabi canım önemli olan hazneyi çoğaltması kelimesi olan cümleyi de kurar. Maşallah 🧡darısı bize inşallah 🙏
Cheddar Woody yaa sizde de mi😂çok komik değil mi ya bi de ses tonunu düşürüyor yükseltiyo kullandığı “kelimelere” göre falan 🤓
Deletedmom896 seheriko Darısı başıma benim ki bütün gün ayniiiii ayniii diye bağıra bağıra geziyor evde sokakta
Deletedmom_109 Cheddar çok eğlenceli yazmışsınız güldüm bir miktar 😁 oğlum 19 aylık konuşması iyi maşallah bence bir kısmı genetik ben de erken konuşmuşum kardeşlerim de. 3 yaşına kadar ekrandan uzak tutumak önemli bence sonra bol bol kitap okumak ve sosyalleşme illa yaşıtları olması gerekmiyor dışarıda yabancı biri ile girdiği diyalog bile önemli marketi amca merhaba dedi ve benim oğlum o günden sonra merhaba demeyi öğrendi mesela 🤷🏻♀️😁
Cheddar Deletedmom_109 evet bütün kırmızı çizgilere dikkat ediyorum. Kesinlikle ekran yok hayatımızda bir tek radyo var. Kitaplar gün içinde ya da yatarken ne zaman isterse okuyorum, canlandırıyorum, taklit yapıyorum. Dışarıda baya sosyal bi çocuk herkesle iletişim kuruyor (kendince😅) yani ben salıncak diyorum mesela o doğdo diyor 💆♀️ su & muz ikilisine u’lu olduğu için hummm diyor. Yani ben düzelttikçe kendisi çok emin gibi aynısını söylüyor 🤷♀️ inşallah bizim Türkçe artık onada cazip gelmeye başlar 😂