Arii Anneler anneler gününüz kutlu olsun bu arada. Benim bebeğim 1 buçuk aylık uykusunda sürekli kusuyo ve yan yatırmama rağmen boğazında kalıyo kaç kere boğulurken gördüm artık korkudan uyuyamaz oldum odadan çıkamaz oldum öksürse neyse duyarım kalkarım ama biranda tıkanıyo ben kaldırmasamAllah korusun boğulcak napıcam ben ya
Ayb Arii 30 derece eğim verip yan yatırmak kusan bebekler için önemli bir önlemdir. beslendikten sonra gaz çıkartılıp yatırılması da yine önlemlerden biridir. Aksi takdirde çıkmayan gaz uyku esnasında kusmaya neden olabilir.
Ayb Arii kustuğu miktar nedir? Bir de uykuda sürekli yazmışsınız sürekliden kasıt ne? Her uyuduğunda mı? Her uykuda mutlaka kusar mı?
Arii Ayb her uyuduğunda kusar evet 1 2 kere kusar yani ama ölçüsünü nasıl anlatayım bazen çay kaşığı kadar ağzından akar bazen yemek kaşığından fazla kusar bilmem anlatabildim mi ki 😬
Ayb Arii anladım sızıntı kusmadan bahsetiyorsunuz. Şunun için sordum miktar fazla ise başka şeyler düşünülebilirdi ancak sizinki kuvvetle muhtemel gazdan ayrıca fizyolojik reflü dediğimiz gayet normal bir durum da olabilir. 3.4. Aylara kadar devam edebilir sonrasında oldukça azalacaktır. Bu süreçte gazı mümkün olduğunca engelleyip var olanı da azaltmanız kesmez ama azaltır diye düşünüyorum. Sizi gaz ile ilgili bir yazıya etiketleyeceğim sevgiler