Rubab_Mommy Kizlar iyi akşamlar.Utum kireclendi.Delikleri tikali internetde limon tuzu ve sirkeyi suyla kariştirip icine dokup temizliyolardi.Deneyen var mi ?Memnun kaldiniz mi ?Daha kotu olur kirli su temizlenmez diye bi endişem var.
Mommqueen Rubab_Mommy ben yapmştım canım temizlenıyor sirkeyi doldur su yerine ütüyü fişe tak buhar düğmesine bas sürekli içindeki sirke bitene kadar bastıkca kirecler gözlerden cıkıyor bi yandan da sil bi bezle
2bebelianne__ Rubab_Mommy ütünün su kısmına sıcak su ve limon tuzu koyun buhar yerine basın kireci gider
Nurcan03 Rubab_Mommy ben sadece limon tuzunu sıcak suda eritip yapmıştım. Su haznesine koyup buhar verince çıkıyor ama biraz sürüyor bir de sürekli Buhara maruz kalınca rahatsız ediyor. Son seferinde bol miktarda su-limon tuzu karışımı hazırladım. Bir kısmını yayvan geniş bir kabın içine ütünün sadece tabanı gelecek şekilde koyup beklettim. Su haznesine de ekleyip beklettim. Sonra buhar verdim. Çok daha kısa sürede temizlendi.
BuseTolgaTaha Rubab_Mommy Kayınvalidem daha 4 gün önce limon tuzu ve kabartma tozuyla temizledi baya da temizlendi sirke kullanmadık ama ☺️
Rubab_Mommy Nurcan03 şuan aynisini yaptim sicak su limon tuzu iki iez buharlaştirarak suyu bitirdim ama altinada karamelize olup yapişti biraz.Onu nasil temizliye bilirim acaba ?
Nurcan03 Rubab_Mommy biraz sıcak suda bekletin isterseniz. Bekletip bekletip bir tane beze ütü yapar gibi sildirirsiniz. Şimdi sürekli limon tuzuyla işlem yaparsanız belki tabanına zarar verir.