Ozgeozcanbora 18 aylıkken öğrendi kızım 🧿 öncelikle geceleri bezinin ıslak olamaması gerekiyor diye biliyorum . Kızım sabahları kuru kalkıyordu , şuan 34 aylık daha hiç yatağını ıslatmadı . Herşeyden önce sabırlı olmak gerekiyor . Daha çiş demeyi bile bilmiyordu benim kızım. Doktor ultrason ile bakmıştı idrarını çok güzel tuttuğunu bezi bırakabileceğimi söylemişti bende doktordan geldim ve bezi çıkardım. Lazımlık hiç oturmadı . Klozet aparatı aldım .( başka yerlerde yapabilmesi için lazımlık alınmaması daha iyi ) . Banyoya balonlar astım oyuncaklar koydum. İlk denemelerimizde sürekli görüyor ve soruyordum her gittiğimiz de yarım saate yakın oturuyorduk rastgelede olsa yapmasını bekliyordum . Tabi ki tuvaleten çok altına yaptı . Alıştırma kilotları çok kullanışlı oluyor . Bir hafta bu şekilde ilerledik . O bir hafta boyunca belki üç dört defa yaptı tuvalete ama pes etmedim. Sürekli sordum ben kendim yaparken yanımda durdu . 8. 9. Günden sonra çiş bile demeyi biliniyorken söylemeye başladı . Geldiğinde koşarak tuvaletin önüne gidiyordu . Gazı ile kakasını ayıramadı önceleri . Her gazı geldiğinde tuvalete gittik .Bir iki ay ara ara az da olsa altına kaçırdı bazen oyuna dalıp bazen rahatsızlanıp da . Ne olursa olsun başladıysanız eğer sabredin , öğreniyorlar üzerinde durmak gerekiyor tek ona odaklamanız lazım .