gulcanemin Arkadaşlar bebeğim 4 +13 günlük kayınvalidem sürekli battanyede sallayarak uyutmaya alıştirdigiı için şuan hiç bir şekilde beşiğinde yada ayağımda uyumuyor evimde tek kalıyorum eşim yanımda değil battaniyeyi nasıl unuturabilirim acaba?
Fer4hh gulcanemin 1 hafta sabret ve o şekilde uyutma dayan bi hafta stresi artacak ağlıycak ama vazgeçer alternatif işler yap ve uykusu geldiği gibi pışpışla ayaktada beşiktede sallama battaniyeyi bırakma düşüncesiyle hem sallamaktanda kurtulursunuz
Zelzele gulcanemin yani uykusu geldiğini anladığında poposuna vur pış pis yap kafasini oksa ee ee falan gibi şeyler , sonunda alışiyolar
Fer4hh gulcanemin söyle uyku emmek gibi bi ihtiyaç ve bunu belli eder uykusu geldiği ande yavaş konuşun sessiz ortam oluşturun yavaş yavaş şarkı söyleyin başka sıkıntısı olmadığına eminseniz yanına uzanın ve birlikte sizi emerken uyusun ağlayıp redder vazgeçmeyin ve uyku belirtisi vermiyor mu bebeğiniz
gulcanemin Fer4hh veriyor zaten ağladığı gibi anlıyorum gözünü okşuyor felan ama çok uğraşıyorum bakalım dediğininiz gibide yaocam inşallah olur
Fer4hh gulcanemin ha bide altına battaniyeyi serin yada kucağına toplayıp verin çok kötü alışkanlık ya sallamayıda bırakın hem emerken uyur sakinleşir hemde siz rahat edersiniz
Atahannnn Benimde oğlum öyle alıştı kayınvalidem alıştırdı eve geldim rezil oldum battaniyenin bir ucuna ip bağladım bir ucunuda elimde tuttum öyle salladım baktım olacak gibi değil hamak beşik aldım yinede onu istiyor napsam
Atahannnn Ben kendime bir battaniyesi vardı iyice sardım kendi vücuduma 2 gün kokum sindi uykusu geldiğinde onu üstüne atıyorum artık ayağımda ya da beşiğinde sallıyorum
gulcanemin Atahannnn nasıl yapacam bilmiyorum ya beynim durmuş napsam fayda etmio kucağıma koyuyorum nini söylüyorum ama uyumuyor ya ah şu kayinvalidem
Atahannnn gulcanemin bende şu an aynı durumdayım ayağımda sallıyorum kaç saatir sabah 8den beri ayakta
gulcanemin Fer4hh valla canım sezaryen oldum ilk çocuk tek kaldığım için sallamaktan ameliyat yerim kaniyor
Fer4hh gulcanemin dediğim gibi sallama çocuklar nasıl uyucaklarını bilmez biz onlara öğretiyoruz bunu elhamdülillah ikizlerim var hiç sallamadım uyumuyor mu uyuyolar her şey bizde bitiyor izin vermeyin sallamalarına benim kayın validem sallardı hiç bişey söylemeden kucağından alırdım
Zelzele gulcanemin rica ederim böyle boyle devam ederek artik alismis olcak ve uyku vakti diyip yatağına yatirdiginızda daha kolay konsantre olacaktır. Bebgiim 3 aylıktan beri bu şekilde ilerliyorum ve suan 1 yasıni gecti 😇