Melekannesi12121212 19aylik oğlumu sütten kesmeye başladım iki gün oldu. Göğüsüm taş gibi sertleşti ağrı yapıyor sütün geri çekilmesi için ne yapmam gerekir lütfen cevaplarmisiniz
bertn Melekannesi12121212 soguk lahana iyi geliyor onu bi deneyin bir hala emzirdiğini icin pek bilgim yok
Ssss Sakın sıkmayın sağmayın . Soguk soguk lahana yaprağı koymakçok iyi geliyor ve de buz filan . Duşta direk göğüslerinize sıcak su tutmayın sıcak su süt yapar . Birde illaki 5-7 gün sürüyor çekilmesi biraz sabır benimde böyle olmuştu
Rabiacelebi Melekannesi12121212 Dha erekn kesmeseydn keşke sütten oğlan çocuğunu 2 buçuk yaşna kadr emzirmen lazımmış süt hakkı istemek için kız çocuğunu 2 yaşna kadar emzirmen lazım sıcak suyla duş al gögüslerine sıcak ve sguk su köy veya havlu ısıt köy
Melekannesi12121212 Rabiacelebi Teşekkür ederim ben işe baslayacam o yüzden sütten kesmeye karar verdim öyle çok meme arayan çocuk değil. Pek bir sıkıntı yaşamıyorum fakat bu göğüsüm taş gibi oldu ben bunu hiç sagmazsam kendiliğinden süt bitermi geri çekilir mi acaba
Minikuzu Melekannesi12121212 buz torbası üzerine koy gün içinde soğuk su yeşil sabun ile yıka ve duşta masaj yap içerisinde süt kalıp kistleşmesin sağım yapmayın ama aşırı rahatsız ediyorsa duşta masaj yaparken çok az boşaltın. Ve mucize çözüm sütyene kullanılmamış yeşil sabun koyun hemen süt çekiliyor
Mirabebek Melekannesi12121212 canım bende kızımı kestim daha yeniyim ilk gün aynı bu şekildeydi burada bir arkadaş dedi bana yaptım ve ertesi gün kendime geldim. Günde bir kere seni rahatlatacak şekilde sağım yap sonra soguk suyla yıka sürekli masaj yap ama göğüs ucunu uyarma. Ara ara da buz koy bugün benim 5 günüm çok çok rahatım suan
Melekannesi12121212 Mirabebek Teşekkür ederim Bilgi için de sağım yaparsak göğüsler yeni süt üretimi yapmazlar mi acaba
Mirabebek Melekannesi12121212 yok olmadı çekildi eger sağım yapılmazsa mastit olursun yani sürekli değil günde 1 kere seni rahatlatacak şekilde sağım yapacaksın
MinikAydoganlar Melekannesi12121212 eğer hiç sagmazsaniz mastit olur ikiz kızlarım var aşırı süt salgısı vardı bende de daha yeni sonlandirdim . Beze gibi gelen yerlere .adak yaparak sagdim mutlaka . Sırayla anlatım duşa girip savun sampuan neyse iyice masaj yaptım çünkü çok zor dayanamiyordum ağrısına sonra kantoron yağı sürüp buz koyuyordum elime gelen topak yerleri ovarak göğüs ucunu sıkıyordum eğer bunu yapmazsanız mastit olabilirsiniz oda çok zor sakın bu konuda kimseyi dinlemeyin zaten ben o kadar dolmasına rağmen toplasan bir çay bardaginin yarısı kadar süt cikartamadim ama aşırı da rahatladım her sağma sonrası üç gün sonra sahada rahatladim