Babyalina Kızlar kızım 5 aylık oldu bugün doktor kontrolünde tadımlara başlayabilirsin dedi. Kızım çok istekli yemeğe rotavirüs aşısı oldu ona bile yicek bişey diye doktorun eline sarıldı🤣 doktorda seni zorlamaz hazır artık dedi. Sebzelerle başla dedi sizler nasıl yaptınız yinede zorlamak istemiyorum midesini hafif hafif tatsın istiyorum
Nur1804 Babyalina aa bizde 5 aylıgız ve bugün başlayabilirsiniz dedi bizede 🤗 bende tam başlık açacaktım nasıl başlanır diye
t-gul Babyalina Bizde 5 aylık başladık. Standart olanlarla başladım. 3 gün kabak, 3 gün havuç, 3 gün patates. Pirinç, yoğurt, şeftali, erik, biber. Mevsimin meyve sebzelerini verdim.
ikizlerinannesi2985 Babyalina biz de 5 aylıkken yoğurtla başladık. Sonra sebze ve meyvelerle devam ettik☺️
Babyalina t-gul naısl ilerlediniz çay kaşığı tatlı kaşığı şeklinde mi yoksa yediği kadarmı? Birde mideleri sindiriyormu sizce yoksa zorlandımı
Babyalina ikizlerinannesi2985 yoğurdu önden vermek bi fayda sağladımı çünkü doktor bize önce sebze sonra yoğurt dedi ama bende yoğurtla başlamak istiyorum sonra sebzelerle karıştırırım diye
ikizlerinannesi2985 Babyalina ben kalsiyum alsınlar diye başladım. Çünkü 3 gün tadımında sonra hergün muhakkak yoğurt yedirdim. Doktorlar da genelde ilk yoğurtla başlatıyor
Babyalina ikizlerinannesi2985 Mantıklı. Bende öyle yapacağım. Mesela 3gün tadımında 3.gün sebzeyle yoğurdu karıştırarak veririm 🤗
t-gul Gizem9565 Haşladım, daha sonra çatalla ezdim cok püre olmasın pütürlü kalsin diye. İçine de biraz haşladığım suyu ekledim o şekilde hafif sulu verdim. Diğer sebzeleri de aynı şekilde yaptım. Hepsini tek tek verdim birbirine karıştırmadım.
Archmomm Babyalina benim kızım 22 sinde 5 aylık olacak. Bizede der umarım çünkü elime bakıyor ben birsey yerken ve istiyor hissediyorum vicdan azabı çektiriyor bana . Sadece mama ile besleniyor . Bakalım bize ne diyecek 🤣
Babyalina Archmomm Kıyamam o halleri yürek sızlatıyor gerçekten 😂 benle aynı gün doğum yapan arkadaşıma doktoru 6.ayı bekle demiş ama bizimki başla dedi mesela. Gerçi başlama deseydide başlayacaktım dayanamıyorum çünkü istekli hallerine 🤣
ikizlerinannesi2985 Babyalina bence sebzeleri de kendi tadında verin, tatlarını alsın. Yemezse yoğurtla karıştırın bende. Yine de siz bilirsiniz tabii☺️
Archmomm Babyalina anne sütü mü alıyor mama mı ? Anne sütü alanlara 6 ay diyorlar ama mama alanlara 5. Ayda baslatıyorlarmış
Babyalina Archmomm doktorda sordu ama anne sütü alıyor sadece 🤷 Gelişimide güzel kilosu yerinde dedi, bazen az kilo alımlarında da ek gıdaya başlatıyorlarya. Galiba bizde etkili olan dişlerinin çıkması ve çok istekli oluşuydu