Gizemabc Herkes sıkca yaptigi, cok zor olmayan-malum hepimiz birer ikiser cocukluyuz😃- lezzetli et-tavuk-sebze-hamurisi fark etmez yemekleri yazsin. Burada bir liste olusturalim. Kafamiza yatarsa buradan hareketle ne gun ne yemek yapacagimizi planlariz😃 Basliyorum; firinda patates Domatesli bulgur pilavi Sira sizde🌞
Balkizlarim Gizemabc Benim çoğunlukla yaptığım yemekler 😁😍 Kadınbudu köfte yeşil mercimek köftesi veya kırmızı mercimek köftesi taze fasulye kıymalı , biber dolması , karnıyarık kıymalı patates , hamburger , dahada var da aklım başka yerde 😂
AbrhamH Gizemabc en çok ysptığım rn kolay diye tarhana çorbası pirinç zeytinyağlı taze fasulye. Yada mercimek çorbası, bulgur pilavı, fırında türlü, yada yayla çorbası, kıymalı bezelye yemeği, erişte.. böyle şeyler
Gizemabc Buuseg Ben her turlu salatayi severim; ancak malzemeleri tek tek yikamak, dogramak, soslamak zor geliyor ya😄
[silindi] Gizemabc önce biraz haşlıyorum ben canım. Tuzlayıp karabiber serpip kaynar suda yarım saat haşlıyorum. Sonra bir yemek kaşığı salça üç yemek kaşığı yoğurt kekik tuz baharatları katıp bu sosu bütün tavuğa sürüyorum araya kesiklerde atıyorum sos içine sinsin diye 180 derece fırına atıyorum. Yağlı kağıdı suda ıslatıp sıkıyorum tüm tavuğun üstünü bununla kapatıyorum yarım saat fırında böyle piştikten sonra kağıdı üzerinden alıyorum son yarım saatte üstü açık pişiyor kızarıyor. Tavuk çok güzel pişiyor bu şekilde tavsiye ederim canım
AbrhamH Gizemabc biraz kavuruyorum tavada yağsız. Sonra suyunu ekliyorum tuzunu ekliyorum. En son yağ kavurup içine ilave ediyorum suyunu çektikten sonra 😊