Beren01 Bir postta okudum da sıçrayarak uyanma irkilme epilepsi belirtisi olabilirmiş. Mora refleksiyle karıştırılabiliyormuş. Kundak yapılınca sıçrayarak uyanmıyorsa acaba mora refleksi mi oluyor. Yani kundak yapıldığında bile sıçrayarak uyanıyorsa epilepsi belirtisi olabilir mi? Moralim bozuldu da bebeğim iki aylık bazen sıçrayarak uyanıyor doktora da mesaj atıp sordum ama burada ki annelere de sormak istedim belirtileri
Hale007 Beren01 bende burda okuyup psıkolojık etkılendım herseyde doktora sorar oldum kafayı yıyecektım takıntı yaptım.kontrole götürdüm ıkı gun önce herseyı normal ırkılme tıtreme bunlar yenıdogan bebeklerde olabılırms sureklı sureklı tekrar etmedıkce yada süreleri uzamadıkca doktor bunu takıntı haline getırme bebegın sağlıklı dedı.ama ınsan etkılenıyor ya
Hale007 Beren01 dünyaya yeni adapte oluyorlarmıs dış sesler vs en ufacık ses bile onlarda sıçrama ırkılme yapabılırmıs.nöbet vs şeyler bizim sandıgımız düşündüğümüz gibi hafif şeyler degılmıs öyle öyle dıyordu.bende okumamaya karar verdım canım sende okuma
Bebek2020_ Beren01 bebeğiniz yeni yeni çevresini dünyayı tanımaya başlıyor. Sesleri duymaya başlıyor. O dönemde benim bebeğimde sürekli sıçrardı. Ses olsun olmasın. Çevremde epilepsi hastası var birkaç tane. O yüzden Epilepsi belirtisi olduğunu zannetmiyorum.
MutiEss Beren01 Epilepsi öyle birşey değil endişelenmeyin belirtileri daha ağır oluyor mesela ağlarken çok titrek bir şekilde kendilerini kasarak ağlıyorlar inanılmaz şekilde. Morarak ve titreyerek ağlıyorlar
Beren01 Bebek2020_ belirtilerinde başın aniden düşmesi falan da var. Bebeğim 2 aylık başını dik tutuyor ama bazen aniden düşüyor sonuçta bu aylarda normal değil mi öyle olması.. çevrenizde de varmış ondan soruyorum.
Beren01 Akşamdan beri okumadığım yazı kalmadı gerçekten insan çok etkileniyor çok moralim bozuldu umarım öyledir yani inanın rahatladım biraz🙏 doktorumuz hala cevap vermedi dayanamayıp sordum burada da
Bebek2020_ Beren01 o dönemde başını tam tutamaz ki. Başını düşürürken kendinden geçiyor mu. Baygınlık yarı baygınlık gibi. Ama içinizin rahat olması için doktoruna götürün. Çevremdekilerde belirtiler olmadı. Direk nöbet geçirdiler. Herkesten uzak olsun
Beren01 Bebek2020_ yok çok şükür baygınlık durumu olmuyor. İnsan artık her şeyden korkuyor her şeyi sorgulamaya başlıyor
kenankaan Benim oğlum epilepsi, inanın moro refleksinden daha farklı birşey o. İçinize sinmeyen bir durum olursa EEG çektirin, orda çıkıyor.
Melekk_0720 Beren01 kuzum ben ordada yazdim belki gordun . Bebim kizim 6 hatta 7. Aya kadar uyurken sicrardi kafayi yemistim surekli onu izliyodum iki hatta 3 doktorda uyurken degil uyanikkrn sicramasi onemli demislerdi. Brnim kizim sadece seste sicrardi uyanikkrn onada normal dediler 7. Ayda bitti sukurler olsun sadece uyurken oluyosa korkma