Aselkizinanasi Bebeğim 16 günlük, ilk anneliğim. Uyanık olduğu vakitlerin %90 nında ağlıyor. Psikolojim bozuldu, gerildim iyice, tecrübeli anneler normal mi bu durum, sizlerde durumlar nasıl..
Dilaraaaaa Aselkizinanasi merhaba canım benım bebegımde 29 gunluk valla lohusalıgı dıbıne kadar yasadım hala yasıyorum ınsan şoklanıyo tabı ılk ya tecrubesızız bide aglamasının 2 sebebı varmıa ya gaz yada acıkması benım bebegım acıktıgı ıcın aglıyomus emzıremıyorum sütüm hiç olmadı mama kullanıyorum fazlalaştırdım ve bıraz rahat ettım hala bile dksı dksına tutmuyo uyku duzenlerı yeme duzenlerı hıc yok sabredecez artık ac veya gazı olabılır
aayysseee Aselkizinanasi merhaba bizde 22 günlük olduk bugün uykusunda sürekli ağlayarak uyanıyor ayakalarını toplayıp ağlamaya başlıyor uyanık kaldığı zamanlarda çoğunlukla ayaklarını toplayıp ağlıyor benimde ilk çocuğum sürekli kucak istiyor şu an bile kucağımda yazıyorum sizlere
Eminedilmen Aselkizinanasi benim de bebeğim devamlı ağlıyordu doktor kolik demişti o sebepten sanıyorduk ama sonra bir arkadaşım bu çocuk açlıktan ağlıyor dedi ve sütümü sağıp baktığımda cidden sütüm yoktu yetmiyordu artık mama veriyorum ve gerçekten ağlamıyor. Sizde bir sütünğz sağıp bakın ama gündüz sağın emzirdikten 2 saat sonrasında sağın ve sağdığınızda 50 60 cc süt çıkıyorsa sütünüz yetiyor demektir. Bir de bazı bebekler obur oluyor özellikle bebeğiniz erkekse. Biz 2 aylık olduk şuan bebeğim 90 cc ye kadar içiyor ben sağdığımda sütüm 40 cc çıkmıştı ve ben 6 saat sonra sağmıştım.
Skskdkdk Benimkide 20 günlük ağladığında gazı olduğunu düşünüyorum kendini baya kasıyo bacaklarını çekiyo belki sizinkinindr gazı vardır
Aselkizinanasi Skskdkdk akşam altıdan sonra bazı günler ağlama krizleri geliyor zaten, bir gün susturamadık götürdük hastaneye, hemen kolik bebek dediler.. ama gündüz de uyanık olduğu vakitlerde de sürekli mızmızlanıyor.. :(
Aselkizinanasi Dilaraaaaa :( çok iyi anlıyorum, ben bunalımdaydım resmen ağlıyordum hergün, yeni yeni kendime gelmeye başladım, ki gene de ağlayıp susturamadığımda oturup onunla ağlıyorum..
Dilaraaaaa Aselkizinanasi canım emın ol bende aglıyorum daha 2 gun once agladım ınsan caresız oluyo ne yapacagını bılemıyo sankı bakamıcam kaldıramıcam gıbı gelıyo ama rabbım bı yandanda sabrını verıyo mesela benımkının gece uykusu fazla yok yarım yamalak yatıyorum mama yıyo zaten altını yapıyo hep bakım ıcerısındeyız gece nasıl bebegın
Cali Eğer emziriyorsanız doydu diyerek hemen çekmeyin memeden bıraksa bile bi süre memede tutun almak isterse devam etsin bende aynı durumdaydım 2gündür bu şekilde iyi gidiyor daha sakin oldu duygusal doyun eksikmiş demekki dedim…
Aselkizinanasi Cali kendisi bırakana kadar çekmiyorum ama dediğinizi deneyim bıraksa dahi Bi süre daha tutayım.. gerçi ağlama krizleri sırasında susturamayınca memeye çok başvuruyorum ne kadar istemesemde, öyle olunca da sık ama kısa süreli emmeler oluyor..
Aselkizinanasi aayysseee ayaklarını topluyorsa gazdır muhtemelen, benim kızın öyle ağladığı da oluyor, o zaman gazı var diye yorumlayıp rahatlatmaya çalışıyorum ama onun dışında da ağlıyor çoğunlukla..
Emirinannesiiiiiiii aayysseee bebeğinizin gazı var. Bacaklarını karnına çekip ağlıyor ve susmuyordur. YouTube da kolik bebekler için gaz masajları var. Biz 3 aylığız o masajlar sayesinde gazını çıkartabiliyorum. İzlemenizi tavsiye ederim.❤️
Aselkizinanasi Eminedilmen bugün ben de o şüpheye düştüm açıkçası ama bugün için, her zaman 2 saatte sertleşen göğüslerim bugün sertleşmedi, yorgunluklar ve stres üstüste gelince sütüm mü azaldı acaba dedim.. peki sizin bu süreçte Altını kirletmesi nasıldı, günlük 3 4 kere kakasını yapıyor..
Aselkizinanasi Dilaraaaaa Ay evet hissettiklerimi yazmışsın resmen.. en azından yalnız olmadığımı bilmek biraz daha iyi hissettirdi.. gece uykumuz da gündüzü bağlı, öncesinde çok ağlayıp uyumayınca gece yorgunluğuna bağlıyorum uyuyor uzun süre..
Eminedilmen Aselkizinanasi o kadarlıkken bizim de öyleydi kaka yapması ilk başlarda çok oluyor zaten. Doyduğunu çişli bez sayısından anlaşılıyor günlük en az 4 5 kere margarin ağırlığında çişli bez alıyorsanız bebeğiniz doyuyordur. İsterseniz mama falan vermeden önce aylık kontrolünü bekleyin kilo alımına göre yönlendiriyorlar zaten günlük 20 gram alması yeterli oluyormuş aylık 600 gram
silaars Aselkizinanasi gaz proplemi vardır onun için 6 keZ ayaklarını beline dogru cekin sonra ayakkları beline cekiliyken 6 kez asagı yukarı karnına bastırın sonra o pozıyosnda iken 6 kez kalcasını tutarrak halka yapın gazı. cıkcaktıe
Dilaraaaaa Aselkizinanasi vallahı ıgneyle kuyu kazmak bebek bakmak ne guzel uzun sure uuuuomuş ben benımkının hıc uzun sure uyudugunu gormedım 🤦🏻♀️ hortlak gıbı gezıyorum bu sabah gene agladım ama rabbım sabrını verır inşallah canım Allahtan bu gunlerımız geçici
Aselkizinanasi Dilaraaaaa Allah sabır versin gerçekten güzel olduğu kadar zor birşeymiş annelik.. Allah’a hep sabır için işimi kolaylaştırması için dua ediyorum, Geçecek bugünler de sonrasında güzel hatırlayacağız inşallah..
Aselkizinanasi Emirinannesiiiiiiii birkaç videoya baktım ama özellikle tavsiye ettiğiniz bir video varsa, tavsiye alabilirim..