Zurafa iyi bi yer bulmak gerçekten zor ama baya yer gezince doğru karar verilebiliyor benim kizim konuşmuyor psikiyatrist gönderin demişti başladığında 2.5 yaşındaydı içine kapanık ve bana bağımlı olduğu için alışamaz sanmıştım ama ilk günden itibaren güle oynaya gitti ve 1 haftada faydasını ondaki değişimleri görmüştük ve eve geldiğinde kreşte yaptıklarını gösteriyordu tam bir taklitçi olduğu için öğretmeninin taklidini yapıyordu sevme şeklini bile gösteriyordu onun için içim rahattı kafamda soru işaretleri olduğu zamanda oldu bazı tutarsizliklar olmuştu ama şiddete dair bir şey olmadı cidden sevgi gördü konuşmasına etkisi olmadı hala yasitlarindan geri gecikmesi var ama konuşma haricinde her şeyde artısı oldu kızım için verdiğim en iyi karar kreşe göndermekti maddi manevi sebeplerden dolayı gitmeyi bıraktı ama biraz daha zaman geçsin yine göndericem eğer siz büyük bir güvensizlik icindeyseniz gonderdiginizde diken üstünde olacaksınız birlikte oyun grubuna gidin ya da avmlerde oyun salonları varya top havuzu ve oyuncakların oldugu ayrı bir alan oluyor yarım saat bir saat çocuk orda oynuyor yarım saati 25 lira bazı yerler anneyle beraber alıyor oralara gidebilirsiniz önce birlikte girersiniz ortama alışır sonra kendi girer dışarıda durup izlersiniz açılmasına etki eder sosyallesir oyun grubuylada ayni fiyata denk geliyor parkta arkadaş bulmak zor oluyor ama orda daha kolay belirli şeylerle az sayıda çocuk olarak oynadıkları için hemen iletişime geçiyorlar