Anneler merhaba… Bu konu ile pek bir bilgi, makale yok ve doktorlar ikiye ayrılmış durumda o yüzden başımızdan geçeni anlatmak istiyorum… Kızım 3 aylik rutin muayenesinde doktorumuz vajinasinda yapisiklik basladigini söyledi ben fark ettim altini temizlerken ama bebek olduğu için biraz daha kapalı olacak sanmıştım ne cahillik vajinamizi tanımıyoruz doğru düzgün ☹️ doktorumuz dis dudaklardan hafifçe çekerek masaj yap daha fazla yapismasin tamamen yapisirsa cerrahi açmak zorunda kalır dedi… Çok fazla araştırdım en sonunda 2 saatte bir bez değişimi en geç, 10 dk poposunu havalandirma, her kaka yapmasında önce islak mendille kabasini alıp ilik suyla yıkama ve iyice kurumadan altini bezlemedim, pisik kremini günde sadece 1 kez sürdüm ve iseyince sadece havalandirin arkadaşlar yikamayin silmeyin ben cok fazla siliyodm bu florayi bozuyormus, her alt acmada pisik kremi sürüyodm iyilik yaptığımı sanarken yanlış yapiyormusum… Ilik suya oturtmanin faydalı olacağını öğrendim ama oturamiyacagi için hergun yıkarken vajinasina ilik su döktüm bol bol ve 1 hafta icinde tamamen açıldı… İyiki cerrahi islem uygulatip kizima o korkuyu yasatmadim lutfen idrarini yapiyosa tabiki doktor kontrolünde doktor gorusuyle cerrahi islem yaptırmayin o deri her seferinde daha kalinlasarak kapaniyormus en geç 1 yil içinde açılacağını söylüyor doktorlar çoğunlukla dikkat edin benim başımdan bu şekilde bir durum geçti lütfen sizde dikkatli olun kadinlik organinizi tanıyın korkmayın.