Renk Soru 1 : inek sütüne ne zaman başladınız? Soru 2 : doktorunuza danışarak mı verdiniz? Yoksa ne doktoru yieaaa ne olcak sanki içse, verdim gitti mi dediniz? Tişikkirlir ❤️
Deletedmom896 Renk 1. İnek sütü vermeyi düşünmüyorum 2.doktorumuz da asla önermiyor yoğurt,peynir kafi der kendileri
Nursena19 Renk 1 yaşında başladım ☺️ 3 gün kuralıyla doktora danışmadan verdim . Her gün 1 su bardağı yatmadan önce içiyor . Sütümüz köyden
DuruAlcin Renk biz bugün alerji bölümüne gittik. hafif inek sütü alerjisi var yoğurt peynir vs şu an yasaklandı. 1 ay sonra kontrol var kızım 7 aylık. 1 yaşında yavaş yavaş besinine inek sütü katın deniliyor. alerji durumuna göre bakın. ama 1 yaşından önce mama içine katabilirsiniz.onu da dikkatli izleyin vücutta kızarıklık vs olur mu diye.
Deleted12 Renk inek sütüne gerek yok aslında yeterince mama içiyor ve yiyecek yiyorsa. Hele 2 yok hiç gerek yok. Ama yinede vereceğim dersneiz günlük 2 bardak geçmesin diyorlar. Tabi bu 1 buçuk yaşındaki bir bebeğe göre.
Renk Deletedmom896 benimkinin bugun kontrolü vardi. Doktor verebilirsin dedi. Ama ben 2 yaşından önce verilmiyor diye bılıyorum kafm allak bullak. Çoğunluğa uycam açıkçası.yani doktor çoğunluğuna. Neden vermiyorsunuz peki?
Deletedmom896 Renk Hemen açıklayayım sütler eskisi kadar masum değil yazık hayvanlara ilaçlı besin veriyorlar Buda haliyle inekten sütüne geçiyor
Barlasb10 Süt yok inek yavrusu doğurmadın ya dedi ek gıdaya geçerken daha 😁 vermeyi düşünmüyorum zaten yaptığım kek vs şeylerin içinde olacağı için o şekilde alımş olacak 🥰
Alyaberenim benim kizim 15 aylik sütüm az süt icirmek istiyorum ama ne yapsam icmiyor sizce nasil alistirabilirim bilgisi olan yardimci olabilir mi
Umay_ Alyaberenim İçmek istemiyorsa vermeyebilirsiniz olmazsa olmaz değil süt. Bence sütünüz yettiği kadar anne sütü devam edin. Her gün kefir yoğurt ya da ayran verebilirsiniz. Zaten bunlar inek sütünden daha faydalı 😊
Umay_ Renk 13 aylıkken başladım. Kızım memeyi kendi bıraktı ve devam mamalarını beğenmedi. Günde 250 ml geçmeyecek şekilde inek sütü içebilir dedi doktor. Her gün 200 ml içiyor. Pastörize organik süt tercih ediyorum pınar ya da içim. Onun dışında gün içerisinde yoğurt ya da kefir yiyor dönüşümlü veriyorum her gün.
Tortilla_ Renk Ben vermiyorum ama öğünlerine katıyorum. Şimdilik bi zararını görmedim. Kuzenimin eşi kızı 1 yaştan küçüktü şuan 1 yaş 2 aylık süt vermiş veriyor da. Annemde durmadan sende ver sende. Senin çocuğu geçecek boydan kilodan . Allahtan uzakta karışamıyor. Bende kansızlık yapıyor diye duymuştum
Gin Renk hiç başlamadık, yaş 3 😄 ayda yılda bir canı isterse bir bardak veriyorum onu da yarım yamalak içip kenara koyar.