Aysenil_ SerapSalih yüz üstü yatırılıp sırtına kalemle bir alan çizdiler sıralı noktalarla işaretlediler böle minicik iğne uçlu şişeler konuldu noktaların üzerine 20 dakika tuttum doktor geldi bazı noktalar kıpkırmızı bazır noktalar normaldi bikaç tane negatif vardı kakao filan 30 besin maddesiydi sanırım birçoğu pozitif çıktı susam bile pozitif çıktı
mirsad Bobi aslında dana ve keti eşi yasak değil süt ürünleriyle çapraz reaksiyona girebileceği için bize yeme dedi çünkü testte sadece et var ayrım yoktu
mirsad Selenimom o kakada kan olayı yüksek riskli grupta görüldü bizde mesela çilek ve domatese daha fazla. onları yediğimde oldu
Buketikra Alerji olduğunu nasıl anladınız? Test mi yaptırdınız? Yoksa vücudunda bazı şekilde belirtiler mi gördünüz?
Sumeyyee Bussiv patates kızartması ve yumurtayla besleniyorum kahvaltı da sürekli 😪 yumurtayıda yasakladı doktor patates e kaldım
Gizemmyigit Sumeyyee bende öyle yaa:( patates zeytin ve salatalık.. cnm artk kahvaltı yapmak istemez oldu
Sumeyyee mirsad yumurtaya çıkmadı aslında cilt testinde ama deneme yanılma yoluyla olduğu için yasakladı. Bide sırtında egzamaları vardı onlar geçmedi o yüzden yasakladı
mirsad Selenimom süt ürünleri ve domatesi evet ama diğerlerini deri testinde öğrendim çok tükettiğim gıdalar değildi çünkü
mirsad Sumeyyee yasaklayan doktorunuzu değiştirmek daha iyisi olur bebişiniz sizin sütünüzle alışmalı alerjisi olduğu gıdalara bunun in liste veriliyor o basamakla ilerliyorsunuz kestiniz de ne zamana kadar kestiniz
Defneninannesi mirsad Evet tabii. Zaten diyeti bozdugumda hemen sıkıntılar başlıyordu. Karın agrısı yeşil kaka egzama. Yani bebeğim o halde aglarken ben zaten diyeti bozamıyordum. Süt ürünleri, domates, çikolata, tahin helva bunların hepsi yasaktı
mirsad Defneninannesi bende diyet yaptım gereksiz doktorlar yüzünden 3 ay zaman kaybettim ankara’da profa gidiyorum diyeti açtık dediğiniz olaylar bizde de vardı önemli olan liste ve uygulama şekli sorunlarımız git gide azalıyor önemli olan burda gerçekten alerji doktoru bulabilmek
Defneninannesi mirsad Bizde aştık çok şükür. Ek gıdaya geçtikten sonra yavaş yavaş azalıp suanda da tamamen bitti sanırım. Artık direk peyniri ona verebiliyorum pek yemese de :) Yani çok yıpratsa da geçici bir süreç
Aysima0554 Benim kızımda da alerji var ama neye olduğunu henüz bilemiyoruz 2 yaşından küçüklere test yapılamazmış çok zor bir süreç doktor raporlu mama çıkarttı onuda yemiyor istemiyor tadı çok kötü gerçekten bagağı bir zor durum allah yardımcımız olsun😔
Defneninannesi Katre48 yapıldı test. Ona görede alerjisi çıktı ama bazı şeyler deneyerek ben buldum. Mesela sütüm artsın diye tahin helva yiyordum bol bol. Benim çocugun kakası yemyeşil oldu sürekli ağlama krizleri karın agrısı. Düşünüyorum süt ürünlerini de almıyorum neden acaba diye. Tahin helva geldi aklıma doktoru aradım tahin helva yapar dedi. Onu bıraktım 1 hafta sonra anca düzeldi.