Gari_de_Gari Annekizz ben hiç ölçmüyorum canım.Bi büyük kaba belli miktar tuz,sirke,su koyup karıştırıyorum kendim bakıyorum tadına zatem bakınca belli oluyor turşu tadı
Annekizz Egemenin_Annesi Evet canım yarımlık kavanoz internette çok farklı yazıyor yarım çay bardağına 1 yemek kaşığı kaya tuzu diyor ama bilemedimki doğumu ki
Egemenin_Annesi Annekizz evet bu dogrudur yarim litrelik kavanoza bir yemek kasigi tuz ve yarim cay bardagindan biraz az sirke gerisi su koysan olur. Ben 5 litrelik kavanoza bir su bardagi sirke koyarim tam denk gelir
Annekizz Gari_de_Gari Mesela yarım çay bardağı sirke yarım yemek kaşığı kaya tuzu üstünü geçene kadar su koyummu
Gari_de_Gari Annekizz yarımlık cam kovanoza kuracaksan eğer canım kaynar suyla 1 yemek kaşığı iri tuz 1 çay bardağı sirke üzerine kaynar su dök 1 şeker kaşığı şeker kavanozu kapatıp ters çevir
Ayazmom1 Annekizz tuzu atın türlü yapacağınız suyun içine ondan sonra güzelce yıkanmış bi yumurtayı o suyun içine bırakın yumurta yukarı doğru çıkıyosa tuzu yeterli demektir
Leylaa_ Annekizz yanı öyle küçük yapmadım bilmiyorum biz büyük 5 kiloluk gibi yapıyorum azın ölçüsünü bilmiyorum 🤷🏻♀️
Ayalayay Annekizz instagramda Şükran kaynak var cnm onu takip et harika turşular yapıyor. Ölçüleri bire bir ben de bu sene onun tarife göre yapacağım