Esrakavcar Doyduğundan emin olun. Emzirirken meme değiştirmeyin ön süt gazlı süttür eğer sütünüz fazlaysa ön sütü çok içiyor ve gazlanıyor olabilir. Gerekirse bir kısmını sağıp bebeğinizi öyle memeye tutun. Ayağınıza çorap giyin kendiniz üşütmeyin sizden de geçiyor olabilir. Her öğünde yemekten sonra bir tutam dereotu yiyin. Bolca Rezene için. Gaz gelme zamanları aşağı yukarı bellidir genelde akşam saatleri gelir. Rutin oluşturun. Gaz gelmeden önce ben mümkünse beslenmeden sonra biraz bekleyerek gaz masajlarını yapın ki gaz geldiğinde ağrısı olduğundan dokundurmayacaktır. sancı başladığında karnına sıcak havlu koymanız fön makinesi tutmanız bebeğinizi rahatlatacaktır ama erkek bebekse testislerine sıcak gelmemesine dikkat edin. Hiç baş edemiyorsanız suyu hazırlayın yıkamayı deneyin küvetin filesinin ayak kısımlarını indirip karın bölgesini suyun altında tutup öyle masaj yapmayı deneyin. Çok tercih edilmiyor ama eğer saatlerce ağlaması devam ederse zeytinyağı ile poposunu çok hafif uyarabilirsiniz bağırsaklarını harekete geçirmek için. Arabada gezdirmek, pusete koyup orda sallamak, hamak beşikler, fön makinesi sesi, beyaz gürültü (YouTube yazın), süpürge sesi bunların hepsi işe yarayabilir tek tek deneyin. Biraz uzun yazdım ama 10. Günde gazla tanıştık bebeğine tek başına bakan yeni anne için büyük bir şoktu çok araştırdım yukarıda yazdıklarım hep doktorumuzdan öğrendiklerim. Tercih meselesi ama anne sütü dışında bir şey vermeyi tercih etmedim gerekirse kendiniz içersiniz. Gaz sancıları nedeni inek sütü alerjisi de olabilir mümkünse bir süre süt ve süt ürünü tüketmeyin takip edin. Allah yardımcınız olsun uzun ve zor bir süreç