Sumeyra2 Merhabalar dün geceden beri oğlumun ateşi 38,8 e kadar çıktı düşüremedik vücudu çok sıcak değil ama başı aşırı sıcak. Calpol verdim istemiyor zorla içirdim 5 dk sonra geri kustu. Doktor kulağında boğazında bişey yok dedi. Varmı önerisi olan 😔
deniz_s Sumeyra2 bizim de 4 gun atesimiz cok yuksekti kan idrar bogaz kulak temizdi simdi fark ediyorum ki covid gecirmis biz de pozitifiz su an cok dikkat edin dusmeyince doktora bi gösterin ha bir de calpol verdikten 4 saat sonra da donusumlu dolven veriliyor eklem yerlerine soguk uygulama yapin alnina da bi kovaya ilik su doldurun gazli bez veya baska bir temiz bezle batirin cikarin vucuduna basin ise yarar bence
ObirAnnnee Sumeyra2 çok geçmiş olsun öncelikle biran önce atlatır umarım. Yaptığınız işlemelere ek olarak limonu ucundan kesin icine bir tutam tuz koyup ocakta tuzu eritene kadar tutun sonra limonu bir kaba sıkıp beze bulayin ve ayak tabaklarına koyun ozellikle topuk bölgesine çok işe yarıyor. Suyun ılık olasina dikkat edin ama
Sevdabaran Sumeyra2 benim bebeğim de 6 aylık bizde geçen hafta ateşten iki gün çektik. 39.2 ye kadar çıktı koltuk altından ölçümde. Tabi vücudunun her yeri öyle sıcak değildi. Bi ara alnında bi ara sırtında öyle sürekli geziyordu vücudunda ateşi. Bende dört saate bir calpol verdim duş aldırdım. O şekilde ateşini kontrol altına aldık. Ateş düşürücüyü kusmazsa işe yarar. Bizim ki de midesini bulandırıyordu ama arkasına hemen emzirdim o şekilde kusmadı. Sizde sevdiği bi yiyeceği bi parça da olsa verin belki o şeklde midesinde kalır. Tabi hasta oldukları için bi şey de yiyip içmiyorlar orası da ayrı bi dert de. Yine ateş düşürücü ve ılık bi duş ile ateşini kontrol altına alırsanız yarına kadar bi şeyi kalmaz inşALLAH. Bu arada kızım da büyük ihtimal covit ’di. Biz pozitiftik o da bizden iki gün sonra ateşlendi. Sizde ateşine dikkat edin çok yükselmesin geçer inşALLAH sabaha kadar
Sumeyra2 deniz_s aklımada gelmiyor değil 😒 birazda arada gözü akıyor vücuduna göre baş bölgesi çok sıcak
deniz_s Sumeyra2 beze sürekli devam etmeniz lazim dusene kadar 10-15 dk sürekli tekrarlatin mesela cocugu ince atletle tutun elleri ayaklari soguk olabilir usuyebikir cok normal sakin ortmeyin
Sumeyra2 Sevdabaran Sevdabaran sürekli kontrol ediyorum ateşini gecede yarım saatte bir bakıyorum çok şükğr 39lara çıkmadık ama ilk gün keyifliydi bugün keyifsiz uykuda uyuyamadı uyutuyorum on dakika sonra uyanıyor normalde hiç öyle yapmazdı. Calpol uda iki kere denedim ağzını öyle bi kapatıyorki zar zor verdim ikisindede kustu bidaha denemedim yarın duruma göre düşmezse tekrar veririm. Sizin bebişinizede geçmiş olsun siz atlatmışsınız darısı bize olsun